Zoeken

Sluit zoeken
Embassy of Mobility

(Archief) THE ROMANCE OF THE JOURNEY

Mecanoo architecten neemt je mee in een zintuigelijke reiservaring, van trein tot stad!

Dit project was onderdeel van DDW 2023
Journey to the Future — © Mecanoo

De invloed van mobiliteit op de stad & uw dagelijks leven is aanzienlijk! Mobiliteit kan gemeenschappen verbinden, kansen creëren en bijdragen aan maatschappelijke, ecologische & stedelijke ambities, maar ook de alledaagse ruimtelijke & reiservaring verrijken. Kom The Romance of the Journey beleven!

Een naadloze ervaring

De Romance of the Journey (Romantiek van de reis) vloeit voort uit een naadloze reiservaring, op verschillende schaalniveaus en naar verschillende plekken in de stad. Zoals Jaap Bakema ooit de reikwijdte van het beroep als architect beschreef van stoel tot stad, zo varieert ook het ontwerp voor mobiliteit. Van een intiem interieur van een treinstel tot een bruisend station en een dynamische mobiliteitshub als publieke ruimte.

Elke reis is anders

Mobiliteit is een dagelijks onderdeel van de moderne samenleving, net als wonen, werken en recreatie. Ontwerp van mobiliteit zou mensen dan ook een (zintuiglijke) ervaring moeten bieden die past bij jouw persoonlijke behoeften en activiteiten. Tegelijkertijd heeft de mobiliteitsinfrastructuur grote gevolgen op stadsschaal.

Van trein tot stad

In de Embassy of Mobility 2023 nemen we je mee in de Romance of the Journey. Van het interactieve model Journey to the Future (Reis naar de Toekomst) dat een naadloze reiservaring in verschillende contexten presenteert (stadscentrum, stadsrand, landelijk gebied), tot video's en virtuele presentaties van een nieuw treininterieur, speciaal ontworpen voor de verschillende behoeften van reizigers. En van het station van Kaohsiung in Taiwan dat bijdraagt aan hoogkwalitatieve openbare ruimte en het activeren van de lokale gemeenschap, tot de visie voor de spoorzone van Dordrecht, boordevol ruimtelijke kansen op het gebied van bereikbaarheid, klimaatadaptatie, huisvesting en sociaaleconomische ontwikkeling

Play video

Andere deelnemers

Embassy of Mobility

Vorige Volgende

Andere deelnemers

Embassy of Mobility