Zoeken

Sluit zoeken
Tools & Crafts

(Archief) SPEKTRUM

Dit project was onderdeel van DDW 2023
SPEKTRUM_1 — © Giulia Toneguzzo

Als resultaat van een fascinatie en een ode aan het zonlicht, materialiseert het de aard van het licht door het gebruik van kleuren die gedurende de dag evolueren. Het altijd gloeiende effect onthult het verstrijken van de tijd en versterkt naadloos de sfeer van een ruimte.

Een wandplank die reageert op daglicht.

De kern van SPEKTRUM komt voort uit het idee om te benutten en te visualiseren wat in elke ruimte al aanwezig is: daglicht. Als product tussen functie en emotie nodigt SPEKTRUM de gebruiker uit tot interactie en bewustwording van het belang van licht in ons dagelijks leven. Het gloeiende effect - een eenvoudige reflectie die ontstaat door de interactie van de plank met de muur - zweeft/evolueert/dimt onafhankelijk gedurende de dag.

SPEKTRUM is verkrijgbaar in verschillende variaties - van één tot negen niveaus - en bestaat uit drie eenvoudig te monteren roestvrijstalen platte elementen. Elk onderdeel is met de hand afgewerkt met een speciale airbrushtechniek waarbij gebruik is gemaakt van autolakken en -technieken.

SPEKTRUM is een veelzijdig meubelstuk dat kan worden gebruikt als keukenplank, boekenplank, nachtkastje en nog veel meer.

SPEKTRUM_5 - detail — © Giulia Toneguzzo

SPEKTRUM_5

Andere deelnemers

Tools & Crafts

Vorige Volgende

Andere deelnemers

Tools & Crafts