Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Art Manufacture: Gardening an Industrial Wilderness

Manifold Steel - Wall Piece No. 1 — © Seok Park

Vers en restanten van plaatstaal, bakstenen, gesloopt bouwmateriaal worden getransformeerd tot 3 objecten die Zavier "tuiniert" in een samenleving die hij ziet als een industriële wildernis. Deze objecten dragen zijn gedachten die reflecteren op het effect van een post-geïndustrialiseerde samenlevin

Spruitstuk Staal - Wandstuk Nummer 2

Manifold Steel - Wall Piece No. 2 is een wandkunstwerk dat is ontworpen om te functioneren als een plank. Het dient om kijkers te laten bewonderen als een schilderij, maar heeft ook de functie van een plank waar je dingen op kunt zetten. Het is gemaakt van plaatstaal. Het draagt ​​Zaviers reflectie op de impact van sociale media en technologie.

Sociale media hebben de neiging om dingen te reduceren en te simplificeren. Plaatstaal draagt ​​die reducerende kwaliteit voor de kunstenaar/maker. Hij wilde wat wordt gezien als een negatieve kwaliteit transformeren in iets moois. Terwijl sociale media het menselijk bestaan ​​te simplificeren, door gebruik te maken van zowel digitale ontwerptools als handwerk, probeert het maken van de stukken het te ondermijnen en het te veranderen in een object dat onze menselijke complexiteit en complexe verhalen weerspiegelt.

Junk to Funk Console Bijzettafel 1 en Salontafel

Junk to funk” is een serie tafels voor loungeplekken gemaakt van bakstenen/metaal verkregen van Area 51, Strijp-S, Eindhoven toen ze een paar jaar geleden gerenoveerd en gesloopt werden. Het past het principe van “valued based performance” toe in plaats van wat we traditioneel kennen als “performance based value” op materialen. Materialen worden eerst gewaardeerd en krijgen dan een functie in plaats van andersom, waarbij de functie het materiaal bepaalt.

Over Zavier Wong

Zavier Wong Zhen Rui (1993) is een in Singapore geboren maker, kunstenaar, ontwerper en denker die in Nederland woont. Hij ziet zichzelf graag als iemand die "tuiniert in een industriële wildernis." Hij ziet waarde in de weggegooide, defecte of generieke, verlossende materialen, technieken die verloren zijn gegaan en weer zijn gevonden. Wong houdt ervan om te "sleutelen" aan een scala aan materialen en processen, en hoopt mensen een gevoel van verwondering te geven met zijn werk.

Junk to Funk Coffee Table 1 — © Junk to Funk Small Console Table

Strijp T+R area, Piet Hein Eek, Halvemaanstraat 30 , Map No. A2
Map wordt geladen...
Deels rolstoel toegankelijk
Toiletten aanwezig