Zoeken

Sluit zoeken
Class of 24

Vilnius Academy of Arts: Design Graduates 2024

Een selectie van afstudeerprojecten uit het jaar 2024

"Air Scalpels" by Elena Laurinavičiūtė

Zeven afgestudeerde ontwerpers presenteren hun recente onderzoeksprojecten waarin de nadruk ligt op de transformatie van specifieke materialen - zoals klei, glas, brons of textiel - in nieuwe vormen die een betekenis hebben die verder gaat dan hun functionele rol.

Ontwerponderzoek door materiaalonderzoek en persoonlijke ervaringen

De materiƫle verkenning wordt vaak gecombineerd met een verhaal, waarbij de fysieke objecten dienen als dragers voor persoonlijke of culturele verhalen, ter ere van de personen, tradities of herinneringen die ermee verbonden zijn. De objecten onderstrepen een engagement om culturele en persoonlijke verhalen te bewaren en opnieuw vorm te geven door middel van doordacht en innovatief design.

Deelnemers

Arnoldas Šliuževičius, Vesta Rugilė Nausėdaitė, Eglė Kulbytė, Lidija Ziepaltaitė, Milda Palivonaitė, Elena Laurinavičiūtė, Vilma Mackevičienė

Over Vilnius Academy of Arts Design Innovation Centre

De grootste en oudste kunstuniversiteit in de Baltische staten, die designstudies aanbiedt op het gebied van product-, mode-, grafisch en interieurontwerp. De academie onderscheidt zich door een brede geografische dekking, de interactie tussen kunst, wetenschap en technologie, academische cultuur.

Lamp "Epiphanies" by Vesta Rugilė Nausėdaitė

Lamp "Lit Things" by Milda Palivonaitė

Textile Object by Lidija Ziepaltaitė

Table "Reverences" by Arnoldas Šliuževičius