Zoeken

Sluit zoeken
Collaborations for Future

Energy Futures Prep Pack

Energie verzamelen voor toekomsten zonder elektriciteit

Energy Futures Prep Pack — © Lisa Mandemaker

Nikki Kluskens en Lisa Mandemaker creëerden de Energy Futures Prep Pack, een cultural probe die de immateriële zaken—verhalen, waarden en aspiraties—onderzoekt die we mogelijk meenemen naar een toekomst zonder elektriciteit.

Voorbereiden op een noodgeval

Wanneer we het hebben over het inpakken voor een noodgeval, denken we aan tastbare spullen: zaklampen, EHBO-kits, water, documenten. Maar er is een andere manier om je voor te bereiden op noodgevallen. De immateriële zaken die we met ons meedragen—verhalen, ideeën, waarden, aspiraties en feiten—kunnen ons versterken of verzwakken, ons verbinden of losmaken, ons motiveren of ontmoedigen. Ze bereiden ons niet alleen voor op noodgevallen, maar beïnvloeden ook of en hoe ze plaatsvinden. Deze immateriële zaken bepalen wie we zijn, en wie we zijn bepaalt wat overleeft. Dus, welke immateriële zaken pakken we in en nemen we mee naar een gewenste toekomst?

Om dit te bepalen, hebben Nikki en Lisa een cultural probe ontworpen, vermomd als een Energy Futures Prep Pack. Een cultural probe is een design-research methode waarbij mensen worden uitgenodigd om de probe in hun dagelijks leven te gebruiken om items en inzichten te verzamelen. Met behulp van deze Prep Pack worden deelnemers uitgenodigd om een mentale reis te maken waarin ze mogelijk scenario’s verkennen waarin er geen elektriciteit meer is. Van welke soorten energie zijn we in deze toekomst afhankelijk? Wat verliezen we? Welke kansen biedt dit? De verzameling van inzichten wordt gepresenteerd naast drie Future Energy Tales die speciaal voor dit project zijn geschreven.

Over Lisa Mandemaker

Lisa Mandemaker is een speculatief ontwerper met een strategische, bewuste en kritische benadering tot research en design. Ze ziet speculatief design als een tool voor publiek debat.
Energy Futures Prep Pack — © Lisa Mandemaker