Zoeken

Sluit zoeken
Re-Craft

Super Glue

Superlijm, een bekend gereedschap, wordt vaak opzettelijk verborgen. We beschouwen het als afhankelijk van andere objecten en proberen het te verbergen, maar superlijm laat zijn aanwezigheid gelden. Het is tijd om de materialiteit, esthetiek en kracht van superlijm opnieuw te beoordelen.

1: Superlijm Collectie-Ring03/Brooch01/Bracelet07

Superlijm is een veelgebruikt hulpmiddel om objecten te verbinden. Het is handig, veelzijdig, toegankelijk en eenvoudig aan te brengen. Ondanks de voordelen van superlijm, kiezen we er doelbewust voor om de aanwezigheid ervan te ontkennen en te verbergen, waardoor een mythische kwaliteit van onzichtbaarheid ontstaat. Het verschijnt in ons bewustzijn los van kleur en vorm, maar in werkelijkheid is het visueel wit en ondoorzichtig in een blijvende vaste toestand. We denken dat superlijm in relatie moet staan ​​tot andere objecten en niet als een onafhankelijke entiteit bestaat. We plaatsen het opzettelijk op afzonderlijke locaties en proberen al het zichtbare bewijs te verwijderen. Het verdient het niet om gezien te worden! Maar hier weigert superlijm genegeerd te worden en neemt het zijn eigen agentschap aan. Het neemt het middelpunt in. Het stroomt, het explodeert en het verslindt! Laten we superlijm opnieuw evalueren en de materialiteit, esthetiek en kracht ervan confronteren.

Over Luyao Chen

Luyao Chen is geboren in Beijing, China en werkt als sieradenontwerper in de VS. Haar werk onderzoekt de intrinsieke 'ziel' van materialen, waarbij ze hun unieke eigenschappen en persoonlijkheden benadrukt. Ze transformeert alledaagse voorwerpen in buitengewone stukken.