Zoeken

Sluit zoeken
Fostering Bioinnovations

Bubbles with Benefits

100% bio-gebaseerde verpakkingsmaterialen

Close-up of bio-based bubble wrap — © Bryan Saragosa / Aalto University

Het Bubbles with Benefits-project ontwikkelt 100% bio-gebaseerde verpakkingsmaterialen, zoals luchtkussens en schuimen. Gevoerd door Aalto Universiteit en Xamk in Finland, richt het project zich op het opschalen en commercialiseren van deze duurzame alternatieven voor kunststoffen.

Innovatieve verpakkingsmaterialen

Het Bubbles with Benefits-project is toegewijd aan het ontwikkelen van duurzame verpakkingsmaterialen, waaronder 100% bio-gebaseerde luchtkussens, verpakkingsschuimen en verpakkingspuffs. Gemaakt van cellulose, zijn deze materialen volledig plasticvrij, niet-toxisch, biologisch afbreekbaar en aanpasbaar aan de uitstraling van elk merk. Deze innovatieve verpakkingsoplossingen bieden dezelfde beschermende eigenschappen als kunststoffen, maar zonder de milieuschade, waardoor bedrijven hun ecologische voetafdruk kunnen verkleinen en hun merkidentiteit kunnen versterken met duurzame waarden — zonder concessies te doen aan de bescherming.

Multidisciplinair project

Het Bubbles with Benefits-project wordt geleid door een multidisciplinair team van ontwerpers, chemische ingenieurs, experts in productietechnologie en businessdevelopers. Hun gezamenlijke doel is om de materialen te optimaliseren zodat ze voldoen aan de eisen van functionaliteit, duurzaamheid en esthetiek, terwijl ze ook een schaalbaar productieproces ontwikkelen om deze verpakkingsinnovaties op de markt te brengen. Het project wordt uitgevoerd aan de Aalto Universiteit en de Zuid-Oost Finland Hogeschool (Xamk) in Finland, met financiële steun van Business Finland.

Over Satu Paavonsalo

Ik ben een creatief denker die streeft naar oplossingen voor problemen die draaien om mijn twee belangrijkste interesses: ontwerp en biologie.

Momenteel studeer ik ontwerp en ontwikkel ik volledig bio-gebaseerde verpakkingsmaterialen in het Bubbles with Benefits-project aan de Aalto Universiteit.

Bio-based bubble wrap — © Satu Paavonsalo

Bio-based packing foams — © Satu Paavonsalo

Bio-based packing puffs — © Satu Paavonsalo

Bio-based packing foams — © Satu Paavonsalo

Partners