Zoeken

Sluit zoeken
Re-Craft

Elysium Echoes

Elysium Echoes onderzoekt de complexe relatie tussen milieuverandering en menselijk overleven in een post-humanistisch tijdperk. Het onderzoekt hoe de evoluerende band van de mensheid met het milieu wordt beïnvloed door de balans tussen technologische vooruitgang en ecologische duurzaamheid.

De dynamische balans tussen omgeving, productiviteit en biologische evolutie in het post-menselijke

In de context van het post-menselijke tijdperk wordt het dynamische evenwicht tussen het milieu, de productiviteit en de biologische evolutie steeds ingewikkelder. In Elysium Echoes schetst Yiru hoe wisselende omgevingsomstandigheden en productiviteitsniveaus de selectie en evolutie van menselijke genen diepgaand beïnvloeden. Gedurende duizenden jaren heeft de mensheid aanzienlijke vooruitgang geboekt in productiviteit, grotendeels dankzij technologische vooruitgang, waardoor mensen zich konden aanpassen aan en diverse milieu-uitdagingen konden overwinnen. Wanneer zich echter plotseling extreme milieuomstandigheden voordoen of ecosystemen drastische verschuivingen ondergaan, kunnen de technologische bouwwerken waarop de mensheid vertrouwt snel instorten. Binnen dit proces komen genetische aanpassing en variatie naar voren als de meest betrouwbare middelen om te overleven. Zo schetst Yiru een toekomst waarin, onder extreme omstandigheden, de druk van het milieu opnieuw de leiding neemt in het aansturen van evolutie, waarbij hij het cruciale belang van genetische aanpassing benadrukt.

65 / 5,000 Kinetische apparaten: menselijke reacties vanuit een gedecentraliseerd perspectief

Dit project is een dynamische installatie die zich richt op de verkenning van biologische diversiteit en evolutie in de context van de overgang van mens naar post-mens. De installatie bestaat uit drie afzonderlijke delen die menselijke, overgangsvormen van biologische vormen en post-menselijke kenmerken vertegenwoordigen. Door continue rotatie verstoort en hercombineert de installatie deze drie periodes, waarbij de verwevenheid en transformatie tussen verschillende stadia van evolutie wordt gesimuleerd, wat resulteert in de constante vorming van nieuwe soorten. Het werk heeft als doel om diepgaande reflecties op biologische evolutie, technologische interventie en de toekomstige vormen van de mensheid op te roepen, terwijl het tegelijkertijd traditionele biologische grenzen uitdaagt.

Projectduurzaamheid: nadenken over een onzekere toekomst

Elysium Echoes is een werk dat zich richt op het deconstrueren van de ingewikkelde relatie tussen mensen en de natuurlijke wereld. We moeten zorgvuldig rekening houden met de impact van het milieu op levende organismen en de diepgaande implicaties van natuurlijke selectie in het evolutionaire proces.

In het huidige door technologie gedreven tijdperk lijken de macht en invloed van de mensheid ongekend. Deze macht roept echter een kritische vraag op: hebben we het recht - of zelfs de noodzaak - om de natuur te controleren en te veranderen in naam van moderne technologie?

Hoewel we niet kunnen voorspellen wanneer het zogenaamde "post-menselijke tijdperk" zal aanbreken, of wat de exacte vorm ervan zal zijn, lijkt deze toekomst op echo's van Elysium, die ons voortdurend waarschuwen dat de poging van de mensheid om de Schepper te vervangen misschien niet zal eindigen zoals we ons voorstellen.

Over Yiru Wang