Zoeken

Sluit zoeken

Dit systeem stelt beginners in staat heggen te vlechten door flexibele plantenscheuten te verweven tot een natuurlijke barrière. Heggen zijn essentieel voor ons ecosysteem, ondersteunen biodiversiteit en beschermen de bodem. Het product helpt bij planning, begrip en uitvoering van de techniek.

Het ambacht van heggenvlechten nieuw leven inblazen

Het gras is groener aan beide kanten' brengt een transformatie op gang door een oud cultuurgoed nieuw leven in te blazen en het toegankelijk te maken als innovatieve technologie.
Deze techniek kan een lonende hobby worden voor tuineigenaren of door groepen worden beoefend in openbare ruimtes. Het gezamenlijk verzorgen en onderhouden van gevlochten heggen kan niet alleen een gemeenschapsgevoel bevorderen, maar ook het milieubewustzijn vergroten. Behalve dat het goed is voor het milieu, hebben gevlochten heggen een langere levensduur dan traditionele draad- of houten hekken, wat helpt om hulpbronnen te sparen.

Transient tools

Het systeem bestaat uit verschillende hulpmiddelen. Het doel van de omheining is om vanaf het begin een duidelijke grens aan te geven, zelfs als de haagplanten nog klein zijn. Tegelijkertijd dient het als structuur voor de haag. Bij het planten en vlechten is een horizontale stang handig, omdat de scheuten eraan kunnen worden bevestigd en in de juiste richting kunnen worden geleid. De omheining is eenvoudig te monteren en heeft door de houten verbinding geen andere bevestigingsmiddelen nodig, zoals spijkers of schroeven. Het hout is onbehandeld. De palen zijn gemaakt van natuurlijk gegroeid kastanjehout en de dwarsbalk van zachthout, waarvan de lengte kan worden aangepast aan de gewenste afrasteringslengte. Beide onderdelen zijn bedoeld om na verloop van tijd te vergaan en te worden vervangen door de haag als levende omheining.

De biologisch afbreekbare hartrubbers zijn gemaakt van natuurrubber en ontworpen voor verschillende toepassingen. De kleinste is geschikt voor dunnere scheuten, de grotere voor dikkere scheuten en om de planten met de rail te verbinden. De felroze kleur maakt de rubbers gemakkelijk herkenbaar in de tuin. De verbindingen zijn eenvoudig vast en los te maken.

Permanent tools

Het picknickkleed dient als richtlijn voor het weven van het patroon, maar het kan ook op de grond worden uitgespreid tijdens een pauze. Het patroon kan worden gebruikt om drie verschillende haagstijlen te weven. Tijdens het weven wordt de deken aan twee palen achter de planten gehangen, zodat de planten, die de respectievelijke lijnen volgen, naar de juiste plaats moeten worden verplaatst en in elkaar verstrengeld raken.

Het schort heeft een print die de vlechtprocedure voor de drie haagstijlen laat zien. Het is ook voorzien van twee zakken voor de hartverbinders.
De deken en het schort zijn de onderdelen van de productcatalogus die niet biologisch afbreekbaar zijn en lang in het bezit van de gebruikers blijven. Ze kunnen ook los van de haag worden gebruikt, maar hun opdruk herinnert aan het gebruik als hulpmiddel bij het weven van de haag.

Play video

Over Katharina Sauter

Ik ben onlangs afgestudeerd aan de Universiteit voor de Kunsten in Berlijn en woon nu in ZĂĽrich. Hoewel ik me voornamelijk richt op productontwerp, ben ik ook een ambachtsman. Ik werk over disciplines heen en betreed andere gebieden zoals film maken, grafisch ontwerp en textielontwerp.