Zoeken

Sluit zoeken
Class of 24

BURG SHOWS: FABRICATIONS

Geselecteerde BA en MA projecten uit 2024 die zich richten op recycling, circulair ontwerp, afvalgebruik en andere unieke mogelijkheden van stoffen

'ent–spannt' by Judith Burgard and Karl Schinkel — © Karl Schinkel

BURG presenteert geselecteerde afstudeerprojecten van de opleidingen Textielontwerpen en Industrieel Ontwerpen die onderzoek hebben gedaan naar afvalverwerking en recycling van textiel en andere unieke mogelijkheden van stoffen en aanverwante objecten en de toepassing daarvan in ontwerpcontexten.

Over de projecten

'Break-Up Lab' by Sophia Reißenweber – MA Industrial Design

Het project is gewijd aan het einde van een emotionele relatie: die tussen het textiel en zijn vorige eigenaars.

'ent-spannt' by Judith Burgard and Karl Schinkel – BA Industrial Design

Het project is een nieuw ontworpen gestoffeerd meubelstuk dat in zijn materialiteit en constructie inspeelt op de korte levensduur en de slechte kwaliteit van het textiel.

'Fadenscheinig' by Juliane Schmidt – MA Conceptual Textile Design

Kan er een universele esthetiek van het ouder worden worden worden ontwikkeld die verder gaat dan conventionele consumptiepatronen en sociale oordelen?

'You may also like' by Paula Holzhauser – BA Textile Design

Het project plaatst restjes garen in het middelpunt van het ontwerp en maakt het mogelijk om ze te recyclen. Door de restjes te knopen en te draaien, kunnen looplengtes naar behoefte worden verlengd om ze weer industrieel relevant te maken.

'The Boiling Purple' by Shani Nahum – MA Conceptual Textile Design

De ontwerpen tonen de effecten van UV-straling op het heden, verleden en de toekomst met behulp van wetenschappelijke gegevens en 'Sunkolor'-materiaal.

Andere afstudeerrichtingen en studieprogramma’s

De BURG staat net zo trots achter alle afstudeerprojecten van 2024 die niet deelnemen aan deze tentoonstelling. Bezoek onze website voor meer informatie over de afstudeerprojecten en andere projecten van al onze BA- en MA-ontwerpopleidingen.

https://www.burg-halle.de/en/design/

Play video

Over Burg Giebichenstein University of Art and Design Halle

Burg Giebichenstein is een moderne kunst- en designuniversiteit die elementen van een designschool, een kunstacademie en een media-universiteit combineert. De universiteit geniet internationale bekendheid en kan bogen op goed uitgeruste studio's en werkplaatsen voor bijna alle technische en ambachte

'You may also like' by Paula Holzhauser — © Paula Holzhauser

'The Boiling Purple' by Shani Nahum — © Denis Herzog

'Break-Up Lab' by Sophia Reißenweber — © Sophia Reißenweber

'Fadenscheinig' by Juliane Schmidt — © Christian Rothe