Zoeken

Sluit zoeken
Being Creative is the Easy Part

Saving The World By Doing Nothing

Soms heeft besluiten om iets juist niet doen het grootste effect.

Connect the Dots — © Donald Roos

Tegenwoordig hebben we te maken met enorm overweldigende problemen, van klimaatverandering tot ongelijkheid tot verlies van biodiversiteit.
Als creatieve mensen creëren we, dus gebruiken we grondstoffen. Zijn wij het probleem? Maar ons werk betaalt ook de huur. Wat is onze verantwoordelijkheid?

Connect the Dots

Hoe creëren we de wereld die we willen? Connect the Dots. Kijk naar economie. Verbind essentiële ontwikkelingen in wetenschap, geschiedenis, sociologie, technologie, design en cultuur.

Maak keuzes

De ToDon’tList-methode helpt bij het nemen van beslissingen. Alles is met elkaar verbonden. Als je besluit om iets niet te doen, beïnvloedt dat de reeks gebeurtenissen. Het werkt zo: we bedenken altijd nieuwe ideeën en er zijn altijd dingen die we willen en moeten doen. Maar als je al die dingen probeert te doen, leidt dat tot een steeds langer wordende to-dolijst. In plaats van te proberen om zoveel mogelijk tegelijk te doen, kun je ervoor kiezen om een ​​heleboel to-do's te schrappen en je in plaats daarvan te richten op wat er echt toe doet. Stel grenzen, maak keuzes, doe minder, maar doe het beter. Want tijd is een niet-hernieuwbare grondstof.

Uiteindelijk beĂŻnvloeden we de economie en het economisch systeem door beslissingen te nemen om iets wel of juist niet te doen. Hetzelfde geldt voor het werk dat je als creatief persoon doet: het beĂŻnvloedt de wereld waarin je leeft, positief of negatief.

Over de ToDon’tCompany

The ToDontCompany maakt productiviteitstools voor creatieve mensen, zoals boeken, apps, games en workshops. Alle tools zijn gebaseerd op een simpele filosofie: De ToDon’tList. Door keuzes te maken iets wel of juist niet te doen kun je je leven, werk, projecten en zelfs de wereld verbeteren.

Samen met BIS Publishers publiceerden Donald Roos en co-writer Anne de Bruijn Don’t Read This Book en Don’t Buy This Book. Hun nieuwste boek is If You Don’t — Economics for Creative People / Saving the World by Doing Nothing.

Play video

Over Donald Roos

Donald Roos is een creatieve ondernemer gevestigd in Amsterdam (Nederland). Hij is opgeleid als (typo)grafisch ontwerper en start en runt projecten met andere professionals uit verschillende vakgebieden. Te veel ideeën en te veel te doen, dus bedacht hij de ToDon’tList. Maak keuzes!
If You Don’t — © Donald Roos