Zoeken

Sluit zoeken
Circularity: The future of wind turbines

Cipher

Een veelzijdige artistieke weergave van de levensloop van windturbine 'WH1101 - Horns Rev 1', gebaseerd op persoonlijke verhalen en data-analyse.

Each turbine has a unique artistic identity — © interactivist

De levensloop van turbine 'WH1101' is gevisualiseerd in een serie kunstwerken, waarin persoonlijke verhalen en data samenkomen in een tactiele-visuele vorm die zowel het verstand als gevoel aanspreekt. Hiermee belichten we dat windturbines niet alleen economische, maar ook emotionele waarde hebben.

Van data naar kunst: het onvertelde leven en de nalatenschap van een windturbine

Stel je voor dat windturbines hun levensverhalen konden vertellen en wij hun biografen waren. In samenwerking met Vattenfall legt Interactivist de betekenisvolle episodes uit hun bestaan vast, door middel van unieke, op data gebaseerde portretten.

Door wetenschappelijke analyse, persoonlijke verhalen en artistieke expressie te combineren, vangen we de essentie van elke turbine in unieke kunstwerken, die de identiteit en context weerspiegelen. Hiermee tonen we aan dat de energietransitie, in het samenspel tussen duurzaamheid en samenleving, niet alleen economische waarde schept, maar ook een diepere betekenis en verborgen schoonheid onthult als onderdeel van ons culturele en emotionele landschap.

Data als de verf, het algoritme als de kwast, en de turbines als de kunstenaar

Aan de hand van turbine 'WH1101 - Horns Rev 1' schetsen we een tijdlijn van haar bestaan: van ontwerp en energieopwekking tot ontmanteling en toekomstige herbestemming. Hierbij zijn de sociale, ecologische en operationele interacties van de turbine als kunstzinnige data-abstracties gevisualiseerd. Deze kunstwerken belichten de veelzijdige impact van de turbine en nodigen toeschouwers uit om haar verhaal op een meer artistieke en emotionele manier te ervaren.

Over Chris Kievid

Interactivist is een ontwerpcollectief dat innovatie, interactie en activisme samenbrengt binnen verschillende disciplines en schaalniveaus, gespecialiseerd in immersieve kunstwerken die stedelijke ruimtes transformeren en nieuwe inzichten bieden in de relatie tussen technologie, mens en omgeving.

data-paintings converge artistry and analytics — © interactivist