Zoeken

Sluit zoeken
Embassy of Health

Samen Drempels Over

Campaign Samen Drempels Over — © Tomas Mutsaers

Samen Drempels Over, een initiatief van VC Huizen en DIG, ondersteunt ouderen en vrijwilligers bij het (re)activeren van hun netwerk om wederkerigheid in de maatschappij te vergroten.

Hoe kunnen we wederkerigheid in de maatschappij vergroten?

Ouderen ervaren fysieke en mentale problemen wanneer hun sociale netwerk verkleint tot alleen mensen die voor hen zorgen. De zorg kan deze vraag niet alleen dragen, en mantelzorgers zijn overbelast – en dat wordt in de toekomst alleen maar erger.

Zowel ouderen als de maatschappij hebben vaak belemmerende vooroordelen en drempels, wat het vergroten van het sociale netwerk van ouderen belemmert. Om wederkerigheid in de maatschappij te vergroten, is een nieuwe soort vrijwilliger nodig die tijdelijk helpt om netwerken te (re)activeren. Wat kun jij nu doen voor een oudere in jouw omgeving? En wat kan deze oudere voor jou betekenen?

Vrijwilligerscentrale Huizen

Vrijwilligerscentrale Huizen (VCH) verrijkt Huizen met een brede en sterke lokale infrastructuur. Hierdoor kan iedereen naar vermogen meedoen én wordt maatschappelijke participatie in de samenleving gestimuleerd. VCH is hét expertisecentrum voor vrijwillige inzet, vrijwilligers- en burgerinitiatieven en aanverwante maatschappelijke projecten. Samen met partners worden er innovatieve oplossingen gecreëerd. Door middel van signaleren, adviseren, verbinden, bemiddelen, coördineren en ondersteuning wordt er daadkrachtig en flexibel ingespeeld op actuele lokale maatschappelijke ontwikkelingen.

Over Design Innovation Group (DIG)

DIG is een strategie-ontwerpstudio met een focus op social impact. We ontwikkelen creatieve oplossingen voor complexe maatschappelijke vraagstukken met meerdere stakeholders. We werken samen met overheden, NGO's en bedrijven die op zoek zijn naar innovatieve toekomstmogelijkheden.
Partners