Zoeken

Sluit zoeken
Embassy of Health

Openbare Stilteruimtes

Ruimtes voor rust

Openbare Stilteruimtes - Heide — © Aline Gerards & Hedwich Hooghiemstra

In een tijd waarin 1,3 miljoen werkende Nederlanders burn-outklachten hebben, wordt het steeds duidelijker hoe belangrijk momenten van stilte en reflectie zijn. Toch vinden veel mensen het moeilijk om een moment van stilte in te bouwen zonder fysieke plek.

Design approach

Gerards en Hooghiemstra doen locatie-specifiek veldonderzoek om voor verschillende contexten, zoals ziekenhuizen, parken en kantoren, passende ruimtes te ontwerpen. Het doel van dit project is het bevorderen van bezinning in een drukke maatschappij door stilteruimtes te creëren die voor iedereen toegankelijk zijn.

Hoe maken we ruimte voor initiatieven die onze publieke gezondheid bevorderen? In een wereld waarin alles bewezen en meetbaar moet zijn, biedt deze ruimtelijke verkenning een concept dat iedereen mag voelen en ervaren. Ontsnap tijdens de drukte van Dutch Design Week even naar een andere plek, en ervaar de stilte in het openbaar.

Over Aline Gerards

Gerards is een ontwerpster die persoonlijke beleving en emotioneel welzijn onderzoekt, en mensen helpt weer met elkaar in gesprek te gaan. Hooghiemstra vertaalt deze perspectieven naar ruimtes, zodat mensen ervaringen kunnen verwerken zonder woorden. Samen ontwerpen ze ruimtes die bezinning stimuler

Openbare Stilteruimtes - Ziekenhuis — © Aline Gerards & Hedwich Hooghiemstra

Openbare Stilteruimtes - Ketelhuisplein — © Aline Gerards & Hedwich Hooghiemstra

Openbare Stilteruimtes - Kantoor — © Aline Gerards & Hedwich Hooghiemstra

Andere deelnemers

Embassy of Health

Vorige Volgende

Andere deelnemers

Embassy of Health