Zoeken

Sluit zoeken
Embassy of Health

Caring is Sharing

Dillemma’s in de zorg

Caring is Sharing — © Beeld: Hendrik-Jan Grievink

Hendrik-Jan Grievink heeft een ‘digitaal kringgesprek’ gecreëerd waarin professionals (gespeeld door acteurs) hun zorgen delen over de impact van informatietechnologie op de relatie met onze gezondheid. Kom luisteren naar hun perspectieven en neem deel aan het gesprek!

Hoe (ver)houden we ons tot onze zorg?

De druk op ons zorgstelsel wordt steeds groter. De relatie tussen burgers, gezondheid en zorg is aan het veranderen. Daarom is het belangrijk om vragen te blijven stellen over wat dat betekent.

Technologische ontwikkelingen beïnvloeden onze relatie met de zorg. Terwijl je online met één klik een overvloed aan informatie vindt, lopen de wachttijden in de zorg op. Waar we vroeger braaf het advies van de arts volgden, willen mensen nu kunnen meebeslissen over hun gezondheid.

Hoe sta jij tegenover je eigen gezondheid? Word je liever gewassen door een mens of een zorgrobot als je oud bent? Vertrouw je meer op je arts, of op een health influencer op sociale media? Hoe kijken we naar onze gezondheid in een ingewikkelde, digitale wereld vol (des)informatie en verschuivend vertrouwen? Hoe maken we ruimte voor een goed gesprek over de toekomst van zorg?

Een digitale praatkring

De installatie ‘Caring is sharing: dilemma's in de zorg’ confronteert bezoekers met prikkelende dilemma's rond onze (ver)houding tot gezondheid en zorg, nu en in de toekomst. We leggen de nadruk op de uitdagingen die mensen ervaren bij het vertrouwen in communicatie rondom zorg en gezondheid, gebaseerd op echte dilemma’s uit onze netwerken. De dilemma’s worden in een digitale ‘sharing circle’ voorgelegd door diverse actoren uit de zorg: een arts, een verpleegkundige, een patiënt. Maar ook een natuurgenezer, een zorgverzekeraar en een cliniclown. Deel jij deze zorgen? Luister naar verschillende perspectieven, deel je mening via de chat en praat mee over de toekomst van de zorg.

Partners

Máxima MC en het Fontys Centre of Expertise Health zijn trots om deel te nemen aan de installatie Caring is Sharing. Samen richten we ons op innovatie in gezondheid en zorg, waarbij we onderzoeken hoe de kracht van design kan bijdragen aan het herdefiniëren van gezondheid en het bevorderen van een gezondere samenleving. Door samen te werken, streven we ernaar voortdurend de grenzen te verleggen en te heroverwegen wat het betekent om iedereen een eerlijke kans te geven op een gezond leven.

Over Hendrik-Jan Grievink

Hendrik-Jan Grievink is een visionair kunstenaar, ontwerper, docent en spreker. Hij verbeeldt mogelijke toekomsten, hetgeen resulteert in ervaringen die aanzetten tot bewustwording, innovatie en beweging in de richting van die toekomsten waarin we daadwerkelijk willen leven.
Partners