Zoeken

Sluit zoeken
This Future is Currently Unavailable

Wrinkled

Schoonheid gaat niet altijd over het serene en harmonieuze. Het zijn vaak de spanning en dissonantie die iets echt boeiend maken

Wrinkled — © Daniel Elkayam

Wrinkled toont een serie handgemaakte keramische vazen ​​die de spanning tussen maatschappelijke idealen van schoonheid en natuurlijke "imperfecties" weerspiegelen, en zo een andere perceptie van lichamelijke esthetiek bieden.
Deze unieke objecten nodigen kijkers uit om schoonheid voorbij het opperv

Gerimpeld

Deze keramische vazen ​​staan ​​als stille wachters van de complexe relatie van onze maatschappij met schoonheid, en dagen de delicate grens tussen aantrekking en afstoting uit. In deze serie is klassieke elegantie verweven met ruwe, gestructureerde lagen die de viscerale strijd tussen maatschappelijke idealen en natuurlijke imperfecties oproepen.

Elke vaas belichaamt een dualiteit: de gladde, gepolijste rondingen worden verstoord door huidachtige oppervlakken, waardoor een dialoog ontstaat tussen het verfijnde en het gebrekkige. Deze spanning weerspiegelt de menselijke ervaring, waarbij zelfacceptatie vaak botst met externe druk om te voldoen aan nauwe normen van schoonheid.

Door dit contrast nodigen de vazen ​​ons uit om na te denken over onze percepties van wat mooi of afstotelijk is, en sporen ze ons aan om verder te kijken dan het oppervlak. Ze dienen als een herinnering dat ware waardigheid en waarde niet in het gepolijste uiterlijk liggen, maar in de omarming van onze imperfecties - zowel in kunst als in onszelf.

Over Daniel Elkayam‬‏

Daniel Elkayam - Een in Jeruzalem geboren kunstontwerper en fotograaf, gevestigd in Amsterdam, Nederland. Multidisciplinaire maker die actief is op het gebied van beeldvorming en verhalen vertellen door middel van objecten, is gespecialiseerd in conceptueel en ervaringsgericht ontwerp, materiaalgeba

Wrinkled — © Daniel Elkayam

Wrinkled — © Daniel Elkayam

Wrinkled — © Daniel Elkayam

Wrinkled — © Daniel Elkayam