Zoeken

Sluit zoeken
This Future is Currently Unavailable

Trival

duurzaam lampensysteem

Own source

"NOWO" is een project dat digitaal vakmanschap combineert met traditionele technieken om milieuvriendelijke verlichtingsoplossingen te creƫren. Door innovatieve materialen te gebruiken, introduceert het afval opnieuw in de productieketen, wat duurzaamheid bevordert en de milieu-impact verkleint.

Duurzaam Ontwerp

De "NOWO" lamp maakt gebruik van een eigen biomateriaal van eiwitten, gemengd met afval zoals papier, hout en textiel voor de voet. De lampenkappen worden in 3D geprint met PLA, een bioplastic op basis van maĆÆs. Alle externe onderdelen zijn biologisch afbreekbaar of composteerbaar, terwijl de interne elektronica herbruikbaar is, wat ervoor zorgt dat de lamp een minimale ecologische voetafdruk heeft.

Circulaire Economie Aanpak

"NOWO" heeft als doel ongewenst organisch textielafval nieuw leven te geven door middel van een speciale biologisch afbreekbare coating. Het modulaire ontwerp maakt vervangbare onderdelen mogelijk, wat aanpasbaarheid en duurzaamheid bevordert. Dit vermindert de noodzaak van overmatige productie, waardoor waardevolle hulpbronnen worden bespaard en afval wordt verminderd.

Levensduur & Aanpasbaarheid

Met de nadruk op levensduur maakt het systeem een eenvoudige vervanging van lamponderdelen mogelijk, zodat functionele elektronica kan worden hergebruikt in nieuwe modellen. Een unieke biologisch afbreekbare binder is ontwikkeld voor visuele onderdelen die vaker moeten worden vernieuwd, om het probleem van verveling met het ontwerp aan te pakken. Dit zorgt ervoor dat materialen binnen de productieketen blijven, met de nadruk op efficiƫntie en vindingrijkheid.

Play video

Over Oliwia Ledzińska

Oliwia Ledzinska, een prijswinnende ontwerper, creƫert milieubewuste oplossingen die wereldwijd worden getoond. Ze won meerdere designprijzen, waaronder de Green Concept Design Award en iF Design Talent Award. Als kracht achter NOWO werkt Oliwia samen met bedrijven om hun ontwerpen te maken.

Own source

Own source

Partners