Zoeken

Sluit zoeken
This Future is Currently Unavailable

Purity of true feelings

De combinatie van keramische kunst en materiaaltaal zorgt voor een krachtige visuele impact en zintuiglijke ervaring.

Purity of true feelings (Summer memories I) — © 1

Ying Zheng verkent in haar werk de pure gevoelens van menselijkheid en relaties.

Ze gebruikt de delicate balans tussen stabiliteit en vloeibaarheid in keramiek om de essentie en interne relatie van projectie, superego en conflict in romantische
relaties.

Zuiverheid van ware gevoelens (Zomerherinneringen I)

Deze sculptuur werd gepresenteerd op Dutch Design Week 2024 als onderdeel van de serie Purity of true feelings.

Ying Zheng's werk onderzoekt onderwerpen als sociale vervreemding, consumentisme en menselijke ervaring. Het project Purity of True Feelings verkent de pure gevoelens van menselijkheid en relaties.

In haar huidige kunstwerken gebruikt Ying de delicate balans tussen stabiliteit en vloeibaarheid in keramiek om de essentie en interne relatie van projectie, superego en conflict in romantische relaties te verkennen. De werken nemen een abstracte vorm aan met een poreuze structuur en symboliseren de virtuele veranderingen die in ons lichaam plaatsvinden: de onaantastbare, maar echte en emotionele veranderingen in gevoelens. De vloeibare stroom van binnen naar buiten drukt ook de intensiteit van emoties uit.

Ze gebruikt gloop glazuur als een krachtige visuele taal om het concept van 'versteende emotie' uit te drukken. Ze gebruikt keramische sculptuur als medium om de complexiteit van de innerlijke wereld en psychologische processen van het individu vast te leggen en te bewaren door de onschuld van gevoelens en emotionele veranderingen in menselijke romantische relati

Over Ying Zheng

Ying Zheng is een in Londen gevestigde keramische kunstenaar en beeldhouwer uit China.

Haar werk is gebaseerd op beeldhouwkunst en gaat over de menselijke natuur en menselijke emoties. Ze is onlangs afgestudeerd aan het Royal College of Art met een MA in keramiek en glas.

Purity of true feelings (Summer memories I) — © 2

Other works of Purity of true feelings series — © 1

Other works of Purity of true feelings series — © 2

Other works of Purity of true feelings series — © 3 ( More works please check instagram @zwing_art )