Zoeken

Sluit zoeken
Class of 24

HKU - University of the Arts Utrecht: Class of 24

Kabinet voor Artistiek Onderzoek - De diversiteit aan onderzoeksmethodes

Schemertij — © Loes ten Den

In de tentoonstelling van HKU binnen ‘Class of 24’ staat artistiek onderzoek centraal: het creëren en verkennen van kunst om nieuwe kennis en inzichten te verwerven. Acht HKU-alumni presenteren hun werk in de tentoonstelling genaamd ‘Kabinet voor Artistiek Onderzoek’.

Kabinet voor Artistiek Onderzoek

Het concept van een ‘Kabinet voor Artistiek Onderzoek’ kan worden gezien als een speciale ruimte of een samengestelde collectie die de diversiteit, diepgang en interdisciplinaire aard van artistiek onderzoek laat zien. De tentoonstelling dient dan ook als een fysieke en digitale opslagplaats die inzicht geeft in verschillende projecten, methodieken en samenwerkingen op het snijvlak van kunst en onderzoeksmethodes.

Artistiek Onderzoek en Praktijk

Door artistiek onderzoek en praktijk samen te brengen kunnen kunstenaars een belangrijke rol spelen als het bijvoorbeeld gaat om het vergroten van ecologische bewustwording, het bevorderen van sociaal-politieke dialoog of het verkennen van interdisciplinaire oplossingen voor maatschappelijke problemen. ‘Kabinet voor Artistiek Onderzoek’ is een zoektocht naar de reikwijdte van onderzoeksmethodes waarmee jonge kunstenaars en ontwerpers in hoog tempo onze toekomst zullen bepalen.

Over HKU - University of the Arts Utrecht

HKU onderscheidt zich met hoger onderwijs in de kunsten en media. We zijn een drijvende kracht in opleidingen en innovatie voor de creatieve industrie en een van de grootste opleidingsinstituten voor kunst en cultuur in Europa.