Zoeken

Sluit zoeken
Tower of chairs — © Primo Arets

In juni 2023 ben ik afgestudeerd aan het Hout- en Meubileringscollege in Amsterdam. Mijn afstudeerproject was een collectie van zes stoelen. Ze zijn gemaakt van afgekeurd materiaal. Ik heb bewust gekozen om afvalmateriaal te gebruiken; de stoelen verschillen in kleur, vorm en textuur.

chair

Het basisontwerp van mijn stoel is simpel, zodat ik veel variaties kan maken. Dit heb ik gedaan door de vorm te veranderen, kleuren te gebruiken of verschillende texturen toe te passen. De onderdelen zijn grotendeels recht, zodat ze gemakkelijk uit stukken resthout kunnen worden gezaagd.

Enzo Mari is een grote inspiratiebron voor mij op het gebied van design en conceptueel denken. Als je zijn boek met meubeltekeningen en -plannen bestudeert, kun je ook je eigen meubels maken. Dit maakt zijn meubels toegankelijk voor veel mensen. Natuurlijk moet je wel een beetje handig zijn.

Naast de serie van zes stoelen heb ik een doe-het-zelf variant gemaakt. Als je de stoel koopt, ontvang je de onderdelen, de schroeven en een handleiding om hem zelf in elkaar te zetten. De doe-het-zelf variant is goedkoper dan de andere stoelen, waardoor de stoel toegankelijker wordt voor meer mensen. Je kunt hem zelf aanpassen om er je eigen unieke stoel van te maken.

Over Primo Arets

Mijn naam is Primo, ik studeer aan de Design Academy in Eindhoven. Ik ben een maker, door te maken ontstaan bij mij nieuwe ideeën. Voor mijn projecten gebruik ik afvalmaterialen, enerzijds omdat ik dit belangrijk vind, anderzijds is er al genoeg prachtig materiaal dat gebruikt kan worden.

Picture of me with the chairs — © Laura Majolino

Chair #2 — © Primo Arets

Partners