Zoeken

Sluit zoeken
This Future is Currently Unavailable

SURFACE | EFFECT - Studio TOIMII x HUSK Ceramics

De spanning en schoonheid van restmateriaal uit de porseleinproductie, gevangen in een gebalanceerde compositie van massief materiaal.

Solid pigmented, recycled porcelain surface. — © Studio TOIMII x HUSK Ceramics

Met SURFACE | EFFECT zijn Studio TOIMII en HUSK Ceramics een onderzoek gestart naar de (on)mogelijkheden van het recyclen van de restmateriaal uit de porselein productie. In dit proces wordt niet alleen porselein gerecycled, maar worden de technisch grenzen onderzocht en de schoonheid getoond.

De spanning en schoonheid van gerecycled, massief porselein in een ruimtelijke compositie.

Met 'SURFACE | EFFECT' zijn Studio TOIMII en HUSK Ceramics een onderzoek gestart naar de (on)mogelijkheden van het recyclen van het onvermijdelijke restmateriaal uit de porseleinproductie van HUSK Ceramics.

Binnen dit proces wordt niet alleen materiaal gerecycled, maar worden ook de grenzen van porselein onderzocht en de organische spanning van dit tijdloze materiaal vormgegeven; door de schoonheid van het effect van de pigmentpatronen in een tastbare vorm te gieten, naar het ontwerp van de SURFACE salontafels van Studio TOIMII.

De SURFACE salontafel wordt gevormd door twee horizontale ronde vlakken die worden gekruist door twee verticale rechthoekige vlakken. Door deze uitgebalanceerde compositie uit te voeren in porselein, komen de spanning van zowel het ontwerp als het materiaal samen in een nieuwe gelaagdheid als unieke, tijdloze interieurobjecten.

Over peet de vries

Wij geloven dat de objecten waarmee we ons omringen ons welzijn bepalen. Daarom ontwikkelen we producten die intuĂŻtief werken en goed aanvoelen. Onze ontwerpen kenmerken zich door functionele eenvoud, met aandacht voor detail en waardering voor materiaal en maker. Toimii is Fins voor 'het werkt'.

Solid pigmented volumes from recycled porcelain. — © Studio TOIMII x HUSK Ceramics

Pigmented recycled porcelain clay cast in a mold. — © Studio TOIMII x HUSK Ceramics

Partners