Zoeken

Sluit zoeken
DesignUnited.Expo Changing Gears

Do you see what i see

Interactieve lichtinstallatie van buurtdata

Nas Hosen

De installatie nodigt je uit om de verschillende perspectieven van belanghebbenden op hun buurt èn die invloed die zij daarop hebben, tastbaar te ervaren.

Achtergrond - welke buurt?

Het onderzoek naar de verschillende perspectieven startte in Amsterdam Zuidoost. De inzichten uit dit onderzoek zijn vervolgens toegepast op de eigen buurt van de kunstenaar; Lombok in Utrecht. Deze context vormde de inspiratie voor dit tot de verbeelding sprekende buurtdiorama.

Data belichaming - welke data?

Het diorama laat tien erfgoedattributen van de buurt zien, waaronder het verhaal, de herinnering, identiteit, collectiviteit, activiteit, comfort, uiterlijk, ruimtelijke aspecten, infrastructuur, locatie en objecten.

De verschillende perspectieven van belanghebbenden zijn vertaald naar verschillende belichtingssterkten en de plaatsing in het diorama. Daarnaast is bijvoorbeeld het identiteitselement “diversiteit”, in het diorama te herkennen als de kerk en moskee die in dezelfde buurt naast elkaar staan. De collectiviteit wordt vertaald als buren die goed met elkaar omgaan.

Over Kuangyi Xing

Kuangyi is een ontwerper die werkt op het snijvlak van spel, sociale inclusie en data. Door het creëren van meeslepende ervaringen met digitale media, beeldhouwkunst en interactieve installaties, presenteren hun ontwerpen vaak verschillende perspectieven en dagen ze vooroordelen en stereotypen uit.

Nas Hosen

Nas Hosen

Nas Hosen

Nas Hosen

Partners