De installatie nodigt je uit om de verschillende perspectieven van belanghebbenden op hun buurt èn die invloed die zij daarop hebben, tastbaar te ervaren.
Achtergrond - welke buurt?
Het onderzoek naar de verschillende perspectieven startte in Amsterdam Zuidoost. De inzichten uit dit onderzoek zijn vervolgens toegepast op de eigen buurt van de kunstenaar; Lombok in Utrecht. Deze context vormde de inspiratie voor dit tot de verbeelding sprekende buurtdiorama.
Data belichaming - welke data?
Het diorama laat tien erfgoedattributen van de buurt zien, waaronder het verhaal, de herinnering, identiteit, collectiviteit, activiteit, comfort, uiterlijk, ruimtelijke aspecten, infrastructuur, locatie en objecten.
De verschillende perspectieven van belanghebbenden zijn vertaald naar verschillende belichtingssterkten en de plaatsing in het diorama. Daarnaast is bijvoorbeeld het identiteitselement “diversiteit”, in het diorama te herkennen als de kerk en moskee die in dezelfde buurt naast elkaar staan. De collectiviteit wordt vertaald als buren die goed met elkaar omgaan.