Zoeken

Sluit zoeken
GDG Interconnected

Pedestrian - Walking aid

The walking aid that adapts to you!

Pedestrian — © Jonas Krämer

Pedestrian is een verstelbare loophulp voor herstel na musculoskeletale verwondingen of mobiliteitsbeperkingen. Het past zich aan veranderende ondersteuningsbehoeften aan, vermindert secundaire schade en heeft een modulair ontwerp voor eenvoudige aanpassingen en overgangen tussen drie modi.

Transformeerbaar Ondersteuningssysteem

Loophulpen zijn essentieel voor herstel van musculoskeletale verwondingen of mobiliteitsbeperkingen, maar ze passen vaak niet aan de veranderende ondersteuningsbehoeften tijdens het herstel. Aanvankelijk is sterke ondersteuning nodig, terwijl later lichtere hulp vereist is. Huidige hulpmiddelen zijn niet dynamisch, missen ergonomie en kunnen secundaire schade veroorzaken, wat leidt tot het weggooien van krukken na kortstondig gebruik.

Pedestrian vult deze leemte op door een loophulp te bieden die de kloof overbrugt tussen tijdelijke krukken en langdurige oplossingen zoals rolstoelen. Het richt zich op het minimaliseren van secundaire schade en biedt tegelijkertijd een praktische en comfortabele ervaring, waardoor gebruikers actief kunnen blijven in het dagelijks leven. Met een gebruiksvriendelijk ontwerp laat Pedestrian naadloze integratie in dagelijkse routines toe.

Het systeem is eenvoudig aan te passen aan individuele behoeften, met modulaire onderdelen voor makkelijke vervangingen en maatwerk. Pedestrian ondersteunt gebruikers door verschillende herstelstadia met soepele overgangen tussen drie modi, elk met een ander ondersteuningsniveau.

Play video

Over Jonas Krämer

Jonas Krämer is een Duitse industrieel ontwerper die rationele en emotionele elementen samenbrengt. Hij richt zich op maatschappelijke vraagstukken en zoekt naar duurzame oplossingen met hoge standaarden in vorm en functie. Zijn werk legt de nadruk op vakmanschap en tastbaarheid.

Modes of Pedestrian — © Jonas Krämer

Pedestrian in use — © Jonas Krämer