Zoeken

Sluit zoeken
GDG Interconnected

LAVA – Innovative Care Shower Chair

Waardig ouder worden

Lola Behrens

LAVA is een douchestoel voor mensen met een leeftijdsbeperking die dankzij zijn functionaliteit en uiterlijk hun zelfstandigheid zonder barrières bevordert. De integratie van een douchekop, zeephouder en een toegankelijke hygiëne-uitsparing maakt zelfstandig douchen mogelijk.

LAVA is ontworpen voor mensen met leeftijdsgerelateerde fysieke veranderingen en maakt zelfstandig douchen mogelijk met een geïntegreerde douchekop, zeephouder en toegankelijke hygiëne-uitsparing. Verlengde armsteunen bieden cruciale ondersteuning bij het opstaan. De duidelijke vormen maken schoonmaken gemakkelijk en het voldoet aan de behoeften van zowel senioren als verzorgers. Hij kan ook waardevol zijn voor mensen met soortgelijke mobiliteitsbeperkingen na een operatie, tijdens de zwangerschap of als gevolg van ziekte: een voordeel van inclusief ontwerp. Daarnaast zorgen de vorm en het kleurenschema voor een opwaardering van de zorgomgeving, waardoor het welzijn van de gebruikers wordt verbeterd. LAVA helpt ervoor te zorgen dat gestigmatiseerde mensen waardig ouder kunnen worden.
Het was belangrijk voor dit project om een 'bottom-up' ontwerpbenadering te kiezen. Daarom werden zowel ouderen als verplegend personeel in verpleeghuizen geïnterviewd. Door middel van deze interviews, hospitaties en een zelfexperiment werden barrières en moeilijkheden geïdentificeerd die veroorzaakt werden door een slecht ontwerp van bestaande douchestoelen.

Over Lola Behrens

Lola is een nieuwsgierige industrieel ontwerper uit Hamburg, met een focus op circulair denken, sociale verantwoordelijkheid en duurzaamheid. Ze gebruikt een mensgerichte aanpak om effectief in te spelen op de behoeften van gebruikers & wensen van doelgroepen. Ze staat te popelen voor nieuwe kansen!

Visitor mode