Zoeken

Sluit zoeken
Carbyon, designing the future of carbon capture

Airscapes: Kinetics of Carbon Capture

Visualization of the design in its environment — © Joris Zandbergen

Airscapes brengt het onzichtbare proces van CO2-opvang tot leven via een kinetische facade, waarbij de stille luchtstromen worden omgezet in een dynamische, tastbare vorm.

CO2-opvang Visualizeren

De lucht die we inademen is vaak onzichtbaar en gemakkelijk te vergeten. Maar wat als we die konden zien, begrijpen en zelfs gebruiken tegen klimaatverandering?

“Airscapes”, een samenwerking tussen ontwerper Joris Zandbergen en Carbyon, brengt dit idee tot leven. Met een kinetische gevel van metalen panelen die zachtjes licht weerkaatsen en meebewegen met de wind, vangt het ontwerp de stille, natuurlijke luchtstromen op. Deze bewegingen zijn geïnspireerd door de wind, maar symboliseren ook iets diepers: het proces van koolstofafvang uit de atmosfeer. Dit ontwerp maakt het onzichtbare zichtbaar en tastbaar.

Nu CO2-opvang steeds belangrijker wordt in de strijd tegen emissies, biedt “Airscapes” een manier om dit vaak over het hoofd geziene proces te visualiseren. De bewegende panelen reflecteren niet alleen veranderingen in de lucht, maar herinneren ons ook aan de balans die we moeten behouden om ons milieu te waarborgen.

Dit project gaat verder dan een technische oplossing; het vraagt ons om opnieuw na te denken over onze interactie met de lucht om ons heen. Het laat zien dat de lucht die we inademen, hoewel onzichtbaar, de potentie heeft een duurzamere toekomst vorm te geven.

Over Joris Zandbergen

Joris Zandbergen is een interactie-ontwerper/maker met een achtergrond in industrieel ontwerp, en behaalde zijn MSc aan de TU/e (Technische Universiteit Eindhoven). Hij richt zich op het gebruik van opkomende technologieën om klimaat-herstellende oplossingen te ontwikkelen voor de nabije toekomst.
Visitor mode