Doreen Westphal maakt, samen met ondernemer Ruud Zanders, puur en gezond eten van groenteafval van Nederlandse boeren. Onder de naam Resty verwerken zij paddenstoelensteeltjes en ‘misvormde’ tomaten tot de lekkerste plantaardige burgers en worsten.
Jaarlijks levert de Nederlandse oesterzwammenteelt 300 ton aan voedselresten op. Bij de teelt van de koningszwam, een dure delicatesse, is dat op jaarbasis 22.000 kilo. En per week wordt in Nederland zeker 10.000 kilo tomaten afgekeurd. Deze reststromen belanden nu in de diervoedingsindustrie, terwijl ze ook nog hartstikke lekker en voedzaam zijn voor mensen.
Play video
Over Doreen Westphal
Doreen Westphal maakt, samen met ondernemer Ruud Zanders, puur en gezond eten van groenteafval van Nederlandse boeren. Onder de naam Resty verwerken zij paddenstoelensteeltjes en ‘misvormde’ tomaten tot de lekkerste plantaardige burgers en worsten.