Zoeken

Sluit zoeken
WORTH Partnership Project
Een collectie houtskool sieraden

ULTRA

"Crumpled" Brooch, charcoal, paper, silver, steel
Paolo Terzi
Dit project is onderdeel van WORTH Partnership Project

Het idee kwam op een organische manier tot stand, ik kan me het exacte moment niet herinneren omdat het spontaan was. Ik kan het zeker terugvoeren naar mijn kindertijd en een nauwe relatie met de natuur, aarde, planten en de transformatie van materialen.

De collectie is gebaseerd op de relatie tussen verschillende materialen en op hoe ze kunnen communiceren en elkaar kunnen versterken. Het contrast is essentieel, organische vormen gecombineerd met eenvoudige figuren, slechte materialen met kostbare, licht met duisternis. Het creƫren van een suggestie bij de toeschouwer zonder gebruik te maken van figuratieve elementen roept een breder scala aan mogelijkheden en reflecties op. Om deze reden wordt het creatieproces buitengewoon belangrijk, de spontaniteit van de vorm en de compositie zijn fundamenteel, de imperfectie wordt kracht en het fragment geeft een gevoel van volledigheid.
Het juweel wordt geboren uit de transformatie van hout in houtskool, de metamorfose van het materiaal verleent waarde aan het object en vertelt een verhaal over het ontketende potentieel van vormveranderingen.

Andere deelnemers

WORTH Partnership Project