Zoeken

Sluit zoeken
WORTH Partnership Project
Beweging viert het leven en het is, hoewel op het eerste gezicht niet vanzelfsprekend, aangemoedigd door elk object van deze meubelcollectie.

MOWO, move with wood

MOWO 'Aera' - a sprung wooden mat
Lisa Stolz
Dit project is onderdeel van WORTH Partnership Project

De MOWO-collectie belichaamt twee verschillende manieren om elastische houten meubelen te ontdekken.  De onverwachte flexibele en verende reactie van de multiplex zittingen ondersteunt het natuurlijke evenwicht van de gebruiker en voldoet aan de bewegingsbehoefte van het lichaam.

Een familie van krukken, leuke voorwerpen voor dagelijks gebruik van bureauwerk tot aan het eten, maken kantel- en draaibewegingen mogelijk. Hun symmetrische vormen en de afwezigheid van rugleuningen stimuleren de zitbank om verschillende zithoudingen te verkennen. Terwijl de 'minimale materiaaldikte' de stukken multiplex laat buigen en draaien wanneer ze worden opgeladen, is de hoge treksterkte van multiplex bestand tegen hoge belastingen en maakt het de krukken geschikt voor verschillende gewichten en afmetingen.
 
Aera' vormt een tweede aspect van de collectie en presenteert een geweven multiplex structuur, aanpasbaar aan het gewicht en de vorm van het lichaam door kleinere vervormingen binnen de volumes toe te staan. Voor gebruik op de vloer, binnen of buiten, levert het een robuuste, verende ondersteuning, eenvoudig te monteren op een bankframe, waar het plaats biedt aan twee personen.
De gefragmenteerde opstelling van de stukken multiplex biedt verschillende vormen door middel van buigen, samendrukken en uitrekken.
 
MOWO is geschikt voor gebruik thuis, op kantoor of in de horeca en biedt efficiënte schaalbaarheid voor grotere productievolumes.

Andere deelnemers

WORTH Partnership Project