Zoeken

Sluit zoeken
Embassy of Rethinking Plastic
Een selectie van biomaterialen op basis van voedseloverschotten, afkomstig van huishoudelijke en industriële voedselproductie.

Circular Materials

Aqua Faba Foam - tableware prototypes
©Paula Nerlich
Dit project is onderdeel van Embassy of Rethinking Plastic

De collectie 'Circular Materials' nodigt uit tot het verkennen van nieuwe mogelijkheden van materie afkomstig van voedseloverschotten.

Material Designer Paula Nerlich wil de eliminatie van voedselverspilling ondersteunen door het te gebruiken als grondstof voor haar circulaire biomaterialen.

Op 'Rethinking Plastic', van Yksi Expo, presenteert ze haar materialen 'Aqua Faba Foam' en 'COCOA', evenals haar nieuwste materiaal in ontwikkeling 'Cloud Foam' - een superlichtgewicht materiaal op basis van eierschalen.

De materialen zijn gemaakt met een overschot van huishoudelijke en industriële voedselbereiding en worden gemengd met andere ingrediënten die meestal veganistisch, composteerbaar en niet schadelijk voor het milieu zijn.

Binnen haar onderzoek verkent de ontwerpster veganistische biomaterialen en initieert ze een discours rond de waarde van afval als grondstof en de plaats van nieuwe producten en materialen in een circulaire economie.
In haar nieuwste virtuele workshopserie 'Circular Home Lab' nodigt ze nieuwsgierige geesten uit om na te denken over wat afval voor ons betekent en hoe dit nieuwe denken kan worden omgezet in tastbare materie.

Het materiaal 'Aqua Faba Foam' werd onlangs bekroond met de MaDe award for Best Future Vision en de Beyond Plastic Prize en was te zien in het London Design Museum.