Zoeken

Sluit zoeken
WORTH Partnership Project
Volledig recyclebare bureaulamp gebaseerd op geavanceerde bio-materialen.

Identity 560

Identity560-1
V.M. Behage
Dit project is onderdeel van WORTH Partnership Project

Identity 560 is het eerste interieurproduct op basis van geavanceerde bio-composieten, dat volledig recyclebaar en / of composteerbaar is. Dit project toont aan, dat design in combinatie met geavanceerde bio-composieten een antwoord biedt voor het ontwikkelen van een circulair bedrijfsconcept.

Het ontwerp is bedoeld om nieuwe materialen en technologieën te combineren, zoals volledig recyclebare biobased composietmaterialen op basis van PLA, en om een ​​lokale identiteit te creëren waartoe mensen in een regio zich aangetrokken voelen.
USP's
- Ontwerp en esthetiek zijn lokaal georiënteerd;
- Het product is geschikt voor circulaire bedrijfsconcepten;
- Toepassing van volledig recyclebare geavanceerde biobased materialen;
- Ontworpen voor hergebruik en volledig recyclebaar, zowel mechanisch als moleculair;
- Na een nuttige levensduur wordt het recyclen van de bureaulamp door Arapaha verzorgd.
Identity 560 is zo ontworpen dat alle onderdelen gemakkelijk kunnen worden vervangen of gedemonteerd. Dit om ervoor te zorgen dat de nuttige levensduur van het product zo lang mogelijk is, maar dit verbetert ook de recycleerbaarheid van het hele product door eenvoudige demontage. Een ander relevant aspect was dat het hele product wordt geassembleerd zonder metalen onderdelen. Geen schroeven, geen veren. Er wordt gebruik gemaakt van de eigenschappen van PLA-materiaal om alle technische, esthetische uitdagingen op te lossen en recyclebaarheid van de componenten te garanderen.

Andere deelnemers

WORTH Partnership Project