Zoeken

Sluit zoeken
WORTH Partnership Project
Lichtgevende textielgevels voor gebouwen

iluTex

iluTex Design 1
Dit project is onderdeel van WORTH Partnership Project

Ons doel is om textiel als gevel voor gebouwen in grotere aantallen op de markt te brengen. Textiel biedt de mogelijkheid om gebouwen nieuwe ontwerpen en slimme functies te geven. Met onze lichtgevende textiele gevels hebben we de functionaliteit en esthetiek op architectonisch gebied herontworpen.

Wij zijn het iluTex-team en hebben samen een interdisciplinair onderzoeksteam gevormd dat zich bezighoudt met de ontwikkeling en innovatie van textielstructuren. Sinds 2015 werken we aan de ontwikkeling van innovatieve textiele gebouwomhullingen die energie-efficiëntie en een indrukwekkend modern design combineren. Zie het als een T-shirt dat je over elk bestaand gebouw kunt trekken zonder de algemene bouwstructuur aan te tasten. Het probleem met bestaande textiele gevelsystemen is dat de materiaalstructuur al 30 jaar niet meer is veranderd.
We vroegen ons af: Waarom?
Als je naar grote modeontwerpers kijkt, krijg je elke 6 maanden een andere collectie. Samen hebben we onze nieuwste innovatie ontwikkeld: De verlichte textielgevel met de naam iluTex. Het idee zelf is even fascinerend als eenvoudig. Het textielmembraan wordt gecombineerd met een lichtgevende coating die overdag natuurlijke zonne-energie opslaat en 's nachts in verschillende kleuren oplicht. Tegelijkertijd maakt het een einde aan het gebrek aan intimiteit dat je hebt bij conventionele textielgevels.

Andere deelnemers

WORTH Partnership Project