Zoeken

Sluit zoeken
Embassy of Water
Luisteren naar de stem van water herinnert ons bewuster met water om te gaan. Met podcasts en inspiratiedruppels kun je leren luisteren naar water.

Listening to the voice of water

3D viewing room
Water is like an alchemist, giving life on earth
Danique van Kesteren | OAK & FIR
Dit project is onderdeel van Embassy of Water

Staan we wel eens écht stil bij water? In de opgave om bewuster met water om te gaan, onderzoekt deep designer Anne van Strien hoe we onze kijk op water kunnen veranderen. Dat begint bij luisteren. In een aantal podcasts en inspiratiedruppels laat ze de stem van water horen.

We verrijken het water met onze nutriënten of we vervuilen het. We gebruiken het water en gooien het ‘weg’. Maar is het vuile water dan ook echt weg? Volgens Van Strien is het belangrijk dat we erkennen dat we deel uitmaken van de waterkringloop en dat we anders naar water gaan kijken. Tijdens de Dutch Design Week presenteert zij een virtuele ceremonie met vier podcasts om te beluisteren en een destillaat van negen druppels van inspiratie in een interactieve pdf.

In de podcasts laat zij WaterWijzen aan het woord en luistert samen met hen en het publiek naar de stem van water. Hierdoor hoopt zij het besef te laten groeien dat we deel uitmaken van een circulair systeem, waarin water het eren waard is.
 
Van Strien werkt vanuit de gedachte dat vorm uit bewustzijn volgt (in plaats van uit functie). Ze ontwerpt daarom kijkende naar de aard van water en hoe waterstromen met elkaar in contact staan. Daardoor kan er werkelijk systeeminnovatie ontstaan. We kunnen zien dat water niet schaars is, maar overvloedig en dat het de kracht heeft zichzelf te zuiveren en leven te geven. Haar werk vormt een basis voor luisteraars om in gesprek te gaan en een nieuw perspectief op water te krijgen.