Zoeken

Sluit zoeken
Embassy of Water

Aqua Bridge Eindhoven

3D viewing room
Rendered view from Kanaaldijk Zuid
Dit project is onderdeel van Embassy of Water

Stel je voor dat je in Eindhoven op de grond gaat liggen en vissen boven je ziet zwemmen. Een openlucht aquarium ervaring, met het verschil dat de vissen wild zijn en deel uitmaken van een poging om de leefgebieden van dieren opnieuw met elkaar te verbinden.

Stedelijk wild is naar de buitenwijken van de stad geduwd of zit vast in parken en grachten. Melander heeft onderzocht hoe we deze geïsoleerde schuilplaatsen voor de Eindhovense fauna met elkaar kunnen verbinden, hun genenpools kunnen uitbreiden en onze stedelijke ecosystemen kunnen diversifiëren.

De Aqua Bridge in Eindhoven is een concept om de Dommel te verbinden met het Eindhovens kanaal, waardoor vissen en ander waterleven er vrij tussen kunnen zwemmen. Door de opvallende brug zouden de ecosystemen van de twee waterwegen elkaar kunnen overlappen, terwijl vissen er doorheen zwemmen om te ontsnappen aan roofdieren, op zoek naar voedsel of potentiële partners.

Waarom een ​​brug in plaats van een onderwatertunnel die de twee verbindt? Omdat een enorme brug over menselijke wegen het probleem van habitat fragmentatie perfect illustreert. Door de twee leefgebieden van dieren visueel met elkaar te verbinden, benadrukken we hun eerdere ontkoppeling.

Habitat fragmentatie, het versnipperen van voorheen natuurlijke leefgebieden door wegen, industrie, landbouw, of stedelijke ontwikkeling, is een probleem dat een groot aantal dieren over de hele wereld treft.