Zoeken

Sluit zoeken
Het circulaire station

(Archief) Het Circulaire Station

STV (Studio Tjeerd Veenhoven) ontwikkelde voor het circulaire station een collectie van duurzame bouwmaterialen van lokale grondstoffen.

Dit project was onderdeel van DDW 2020
Riet wordt handmatig geoogst in februari — © Studio Tjeerd Veenhoven

Langs de 3000 km spoor die ProRail beheert groeien gewassen die we circulair kunnen inzetten als grondstof voor duurzame bouwmaterialen. Het doel van STV is hierbij CO2 reductie, zeer lokaal grond te winnen, toxiciteit te minimaliseren en waterkwaliteit en biodiversiteit te ondersteunen.

Voor ProRail ontwikkelde STV onder meer een sandwich paneel van riet uit de Weerribben, een biologisch composiet fineer van natuurlijke pigmenten en lisdodde vezel en een betonvervanger van mosselschelpen uit Zeeland. Om deze materialen te kunnen toepasse

Play video
Play video

Bergen van mosselschelpen in Yerseke — © Studio Tjeerd Veenhoven

Lisdodde oogst in Friesland — © Studio Tjeerd veenhoven

Het Circulaire Station/Rendering van het Paviljoen — © Welling Architects

Rendering van het Paviljoen en de zitobjecten

Andere deelnemers

Het circulaire station

Vorige Volgende