Zoeken

Sluit zoeken
Graduation Show - Public Private
Groeiend naar stedelijke onafhankelijkheid

Uprooting Agro-Systems

3D viewing room
Graduation DAE 2020
Ronald Smits
Dit project is onderdeel van Graduation Show - Public Private

Met toenemende urbanisatie, zoekende zijn naar manieren om steden zichzelf te voeden is een grote win. De druk te verkleinen op de globale voedsel keten. Zou een stad als Amsterdam agrarisch zelfvoorzienend kunnen zijn in de nabije toekomst?

Mensen hebben vaak geprobeerd om het ultieme utopische systeem te vinden, maar als wij naar de geschiedenis kijken hebben deze systemen ook negatieve kanten laten zien in de jaren daarna. Vooral bij de conventionele landbouw, monocultuur. Wat de zogeheten ‘Green Revolution’, heeft gestart in de jaren ’50. Het heeft de wereld een globaal voedselketen gebracht, wat voor veel mondiale werkgelegenheid gezorgd heeft, maar is ook verantwoordelijk voor een van de meest vervuilende globale netwerken op dit moment. Vandaag de dag heeft deze agrarische sector zijn ecologische grenzen bereikt.
Wij zijn wereldwijd anders gaan denken over nieuwe en al bestaande mogelijkheden. Alleen het blijkt dat wij weer vaak volledig inzetten op ‘één-alles-oplossend-systeem’. Vooral Vertical Farming heeft de voorkeur. Een veelbelovende techniek, maar tevens met veel negatieve kanten. Er wordt helaas dus weer gefocust op ‘één-alles-oplossend systeem’, maar hebben wij niet geleerd van de geschiedenis?
Daarom ben ik ervan overtuigd dat als wij een zelfvoorzienende omgeving willen bouwen er samenwerking moet plaatsvinden tussen meerdere systemen. Kijk verder op mijn website om meer uitleg te vinden!