Zoeken

Sluit zoeken
Happy shopping for everyone
Door Dogger Concepts

Tactile Map

Dit project is onderdeel van Happy shopping for everyone

Als je weet waar je alles kunt vinden, wordt het bezoek aan een winkel prettiger. Zeker voor mensen met een beperking. Voor hen heeft het hebben van overzicht extra invloed op het gevoel van veiligheid. Duidelijke informatie is voor hen cruciaal, en die wordt geboden door de Voelbare Plattegrond.

Voelbare Plattegrond is een oplossing die prettig winkelbezoek mogelijk maakt voor meerdere doelgroepen. Een vereenvoudigde plattegrond van de winkel, vertaald in een reliƫf, geeft de indeling weer: ingang, looppaden, schappen, toilet en kassa zijn voelbaar. De legenda bestaat uit voelbare iconen met daaraan gekoppeld een tekst in Braille met extra informatie.

De zichtbare plattegrond bevat kleur, iconen, contrast en tekst in groot font.

Rood staat voor kassa, toilet, lift en roltrap. Blauw voor dameskleding, geel voor wijn en andere alcoholische dranken, paars voor beauty-artikelen, groen voor etenswaren.
Verstandelijk beperkten en laag geletterden begrijpen iconen beter en mensen met ADD (Attention Deficit Disorder) of ASS (Autisme Spectrum Stoornissen) verwerken informatie het beste met zo weinig mogelijk ruis. De iconen kunnen in betreffende kleur terugkomen in de bewijzering.
Contrast en tekst in groot font vergroten de leesbaarheid voor slechtzienden.

Bij elkaar een intuĆÆtieve vorm van informatieverstrekking, die bovendien bijdraagt aan bewustwording over toegankelijkheid.