Zoeken

Sluit zoeken
Happy shopping for everyone
Door Studio Corvers

Thresholdless Game

Dit project is onderdeel van Happy shopping for everyone

Met het Drempelloosspel kunnen winkeliers en medewerkers op een leuke en laagdrempelige manier de toegankelijkheid van hun zaak testen. Op een speelse wijze worden ze bewust gemaakt van dit thema. Het pakket van spel- en meetinstrumenten is praktisch, hands-on en aan te passen aan het type winkel.

Veel winkeliers en ketens willen best iets doen om mensen met een beperking tegemoet te komen, maar hoe? Er is een handboek van 60 pagina’s, maar is dat dè manier om een start te maken? Het Drempelloosspel vormt een mooie introductie. Een “test-kit” met hulpmiddelen om spelenderwijs te ontdekken wat er zoals te verbeteren valt.

Een van de tools is een brilletje met beperkt zicht om te ervaren hoe dat voelt. Is de entree herkenbaar, kun je makkelijk naar binnen? En eenmaal binnen: is de routing duidelijk, kun je lezen wat waar ligt of hangt, is de kassa vindbaar? Wat ervaar je als een deel van je zicht verdwijnt?
Een tweede attribuut is een eenvoudig meethulpmiddel. Hoe hoog is de drempel? Kan iemand in een rolstoel bij de pinautomaat?

In spelvorm komen de omgangsvormen aan bod. Het spelletje ‘goed of kan beter’ traint gebruikers om te gaan met klanten die een beperking hebben. Hoe te communiceren met een slechthorende, en kun je een slechtziende zomaar aanraken?

Het Drempelloosspel bestaat uit modules en kan worden uitgebreid met een reeks van attributen zodat je de inhoud naar wens kunt aanpassen aan het soort winkel. Groot of klein, zelfstandig of keten, food of non-food.