Zoeken

Sluit zoeken
Graduation Show - Public Private
Beschouwt comfort en individualiteit in koude standard ruimtes.

Under Cover

3D viewing room
Part of the collection
Femke Reijerman
Dit project is onderdeel van Graduation Show - Public Private

De nieuwe bureau-omgeving, steriel en gestandaardiseerd, bedoeld voor elke passerende werknemer of freelancer, hebben als enige ruimte voor personalisatie onze computerdesktops. Een beeldruimte, ontdaan van elke tactiliteit of materi√ęle kwaliteit.

'Under Cover' houdt rekening met het belang van comfort in kille ruimtes. De open ruimte van het moderne kantoor, zonder muren, is recentelijk ge√ęvolueerd tot 'hot desking'.¬† Dit elimineert het concept van een persoonlijke, vaste werkruimte en
dwingt mensen tot anonimiteit omwille van de productiviteit. Als gevolg daarvan is de bijna klinische transparantie en digitale suprematie van de designwereld hunkert naar troost. Daarom transformeren we onze meubels door ze te bedekken met dingen om te markeren ons grondgebied. Olga Flór heeft twee tekeningen gemaakt tijdens het ervaren van koude kantoren. Zij heeft toen verschillende patronen ervan gewoven. De stoffen creeeren een tijdelijke werkruimte als reactie op individuele behoeftes en welzijn.

Textiel heeft het vermogen om onze meubels, ruimtes en houding te veranderen. Zo wordt een kantoorwerkpak een deken, een hangend tapijt en een stoelhoes, die comfort en intimiteit brengen.

Gemaakt in samenwerking met TextielLab en EE Exclusives.