Zoeken

Sluit zoeken
WORTH Partnership Project
Modeontwerpen in een inclusieve wereld

Inclusive Fashion

3D viewing room
Sitting Jeans
Dit project is onderdeel van WORTH Partnership Project

Er komen elk seizoen duizenden nieuwe kledingstukken op de markt, maar er is een enorme gehandicaptengemeenschap die nooit in staat zal zijn om een van deze kledingstukken te dragen omdat ze niet voor hen functioneren. Er zijn kleren die aantrekkelijk zijn, maar moeilijk aan te kleden, te bevestigen

In ons samenwerkingsproject met Rut Turro hebben we Inclusive Fashion Guide gecreƫerd om de principes van inclusiviteit in de mode-industrie te introduceren en te promoten. De gids zou duidelijk de kledinguitdagingen voor verschillende personen met een handicap identificeren en mogelijke ontwerpoplossingen voorstellen, die zowel voor hen als voor andere vaste klanten werken. Op deze manier zou elk modemerk worden aangemoedigd om inclusieve kledingstukken in hun collecties op te nemen, zonder dat het nodig is om een aparte lijn te produceren. Het resultaat zou kleding zijn voor iedereen, ook voor veel gehandicapten. Niemand wordt uitgesloten.

Bijvoorbeeld de kwestie van het zittende lichaam, die wordt geĆÆllustreerd door een werkend voorbeeld dat is ontwikkeld, de Sitting Jeans, jeans die zowel voor het zittende als voor het staande lichaam zijn ontworpen.In de afgelopen 50 jaar is de hoeveelheid tijd die we zitten enorm toegenomen, maar weerspiegelen de kleren die we dragen dit? En hoe zit het met mensen die het grootste deel van hun wakkere uren moeten zitten vanwege een handicap. Zou het als ontwerper niet goed zijn om naast het staan ook een zittende lichaamsvorm te overwegen?

Andere deelnemers

WORTH Partnership Project