Zoeken

Sluit zoeken
The Embassy of Inclusive Society

(Archief) 3NCRYPT ME

Een installatie die de algoritmische onrechtvaardigheden en inconsistenties van gezichtsherkenningssoftware blootlegt.

Dit project was onderdeel van DDW 2021
Submitting generated mask into the database.

Om je te kunnen verbergen voor gezichtsherkenning en ook om te laten zien hoe het werkt, kun je deelnemen aan de 3NCRYPT ME-installatie. Bij deelname aan de installatie wordt een persoonlijk masker aangemaakt. Zodra dit masker is geactiveerd, kan gezichtsherkenning u niet meer herkennen.

3NCRYPT ME legt de algoritmische onrechtvaardigheden en inconsistenties van gezichtsherkenning bloot

Om je te kunnen verbergen voor gezichtsherkenning en ook om te laten zien hoe het werkt, kun je deelnemen aan de 3NCRYPT ME-installatie. Het maakt gebruik van bestaande gezichtsherkenningssoftware om uw emotie, gezichtsgegevens, leeftijd en geslacht te achterhalen. Nadat deze gegevens zijn verzameld, wordt uw persoonlijke masker aangemaakt en opgeslagen in één grote database. Dit geeft u een overzicht van hoe gezichtsherkenning reageert op verschillende mensen en hun gedrag.

Hoewel deze database laat zien hoe griezelig het is om zo'n database bij te houden, kunt u ook uw eigen persoonlijke masker downloaden. Een masker die u overal online kunt gebruiken, ook tijdens uw videovergaderingen. Zodra dit masker is geactiveerd, kan gezichtsherkenning u niet meer herkennen.

Database of all generated masks.

The logic behind the masks.

Trying out the generated masks.

Folder with information on how to use your mask.

Andere deelnemers

The Embassy of Inclusive Society

Vorige Volgende

Andere deelnemers

The Embassy of Inclusive Society