Zoeken

Sluit zoeken
The Embassy of Inclusive Society

(Archief) Alé rasa, beta rasa

Dit project was onderdeel van DDW 2021
Alé rasa, beta rasa — © Maryse Poels

Alé rasa, beta rasa is een audio-ervaring van 45 minuten op cassette tape. Waarin diverse opnames, muziek en gesprekken het verlangen naar thuis—Maluku—proberen over te brengen.

Heimwee naar thuis

De nooit nagekomen belofte van een tijdelijk verblijf is de reden dat mijn grootvader zijn hele leven met de heimwee naar een plek die ooit thuis was (Maluku), heeft geleefd. Ikzelf, een vierde-generatie Molukker in Nederland, ben opgegroeid met de verhalen over zijn thuisland. Mijn grootvader probeerde zijn herinneringen in leven te houden door ze te delen met ons, en zo werden zijn herinneringen mijn eigen herinneringen: Alé rasa, beta rasa (wat jij voelt, voel ik ook).

De audio-ervaring Alé rasa, beta rasa, vertaalt dit gevoel van verlangen naar huis—zowel vanuit het perspectief van mijn grootvader als dat van mij. De audio op de cassettebandjes creëert een sfeer van warme herinneringen in de ruimte. De cassettebandjes vertegenwoordigen beide generaties, die tegelijkertijd ook in gesprek zijn met elkaar: om te verbinden, te reflecteren en te delen.

Alé rasa, beta rasa installation — © Maryse Poels

Alé rasa, beta rasa cassette tapes — © Maryse Poels

Alé rasa, beta rasa installation

Andere deelnemers

The Embassy of Inclusive Society

Vorige Volgende

Andere deelnemers

The Embassy of Inclusive Society