Zoeken

Sluit zoeken
The Embassy of Inclusive Society

(Archief) Warm Welkom

Welke rol heeft de Nederlandse samenleving in het welkom heten van nieuwkomers?

Dit project was onderdeel van DDW 2021
Warm Welkom - warm bad of koude douche? — © Muzus

Muzus gaat in samenwerking met VluchtelingenWerk het dialoog met DDW bezoekers aan rondom inburgering en verkent waar kansen liggen voor een gastvrije samenleving. Wat is de rol van de Nederlander binnen het inburgeringsproces van nieuwkomers. Hoe maken we Nederland inclusief?

Aanleiding

Per 1 januari 2022 gaat de nieuwe Wet Inburgering van kracht, waardoor gemeenten meer regie krijgen bij inburgering van nieuwkomers. In pilots draaien gemeenten warm voor de wens om een omgeving te bouwen waar de inburgeraar grote, doorslaggevende stappen kan maken. Helaas wordt tot nu toe hoofdzakelijk gekeken naar de stappen die de inburgeraar zelf moet zetten, terwijl uit steeds meer onderzoeken duidelijk wordt dat niet alleen inburgeren, maar integreren als geheel een wederkerig proces is, dat alleen gaat lukken als de ontvangende samenleving er ook bij wordt betrokken en aan gaat staan. Wat is de rol van de Nederlander in dit wederkerige proces? Wat kunnen Nederlanders zelf doen om de inburgeraar te ondersteunen en te verwelkomen?

Kom bij ons consortium!

Muzus en Vluchtelingenwerk bouwen aan een consortium waarmee we Nederland tot warm bad maken voor nieuwkomers. Zie jij kansen binnen jouw buurt, gemeente of organisatie om mee te denken en te doen? Want inburgeren is een proces van ons allemaal. Met ons consortium werken we middels design thinking met samenwerkingspartners aan oplossingen voor een inclusieve samenleving. In co-creatie met nieuwkomers en verwelkomers.

Warm Welkom - warm bad? — © Muzus

Warm Welkom - koude douche? — © Muzus

Andere deelnemers

The Embassy of Inclusive Society

Vorige Volgende

Andere deelnemers

The Embassy of Inclusive Society