Zoeken

Sluit zoeken
Living and working from home

(Archief) Sensorial Sanctuary

Sensorial Sanctuary is een ruimte waar je kunt werken of ontspannen en is gebaseerd op het idee dat ons lichaam verschillende stimuli nodig heeft.

Dit project was onderdeel van DDW 2021
Sensorial Sanctuary - Total installation — © Claudia Berndsen

Of je nu behoefte hebt aan diepe focus en concentratie, een moment van ontspanning en jezelf opladen of een stimulerende en creatieve omgeving voor online meetings en interactie, deze ruimte heeft het allemaal.

A space in a space

Naast het integreren van principes uit Biophilic Design en de Attention Restoration theorie, hebben Kontou & Hwang hun eigen expertise, ervaring en gevoeligheid toegepast om deze zintuiglijke ruimte te ontwikkelen. Ze hebben zes gordijnen met verschillende akoestische en sensorische kwaliteiten samengesteld en gecreëerd. Deze kunnen op verschillende manieren worden gecombineerd om voor elke situatie een passende sfeer te creëren. Daarnaast creëerden ze een modulair bureau dat verschillende houdingen gedurende de dag stimuleert en dat beantwoordt aan verschillende culturele behoeften. En om de gewenste sfeer en activiteiten te versterken, worden geuren gebruikt om de gebruiker te activeren of te ontspannen.

Deze installatie is mede mogelijk gemaakt door Kvadrat, Iscent en mokoh meubelmakerij.

Praktische informatie

Deze installatie is te zien tijdens Dutch Design Week 2021 (16 -24 oktober '21) in het Klokgebouw - Hal 3, op Strijp-S. Geopend van 11:00 - 18:00 uur.
Ik zal aanwezig zijn in de expositie op de volgende dagen: zondag 17 oktober, vrijdag 22 oktober en zaterdag 23 oktober.

Sensorial Sanctuary - Restorative mode — © Claudia Berndsen

Sensorial Sanctuary - Activating mode — © Claudia Berndsen

Andere deelnemers

Living and working from home

Vorige Volgende

Andere deelnemers

Living and working from home