Zoeken

Sluit zoeken
Rethinking Plastic

Remade Textiles

Remade Textiles, jessica den hartog

Welk beeld heb jij bij gerecycled plastic? Vanuit basisgereedschap zocht ik de mogelijkheden in textielassociaties. Gebruikte materialen zoals plastic tassen, fruitnetjes en plastic flessen kregen een nieuw leven. Met de essentie dat iedereen plastic zou kunnen recyclen vanuit huis.

Textiel gemaakt van gerecycled plastic.

Minder plastic afval is een van de Sch么nste wijk wensen die is omgezet in een werkplaatsexperiment om met basisgereedschap plastic afval te ontwikkelen tot waardevolle materialen. In samenwerking met Art-fact / buurtcultuur Tilburg is het eerste halfjaar van 2020 een artist in residence programma opgezet met Jessica den Hartog om vanuit verschillende locaties te werken aan dit experiment.

Wat voor beeld heb jij bij textiel vanuit circulaire kunststoffen? In dit project is er vanuit (textiele) technieken gezocht naar de esthetische waarde van plastic afval als grondstof om een beeldend werk te presenteren.

Gebruikte materialen zijn plastic tassen, fruitnetjes en plastic flessen. Vanuit de gedachte dat ook jij je kan inzetten voor dit onderzoek vanuit jouw locatie! De kennis die zich heeft ontwikkeld tijdens dit proces wordt gedeeld door middel van workshops, events en lespakketten. Naast deze artist in residence- programma werkt Jessica den Hartog ook aan het project Chrysalis om vanuit plastic afval garens te ontwikkelen, nieuwsgierig? Bekijk ook dit project op de locatie Yksi.

Sch么nste wijk is een Tilburgs buurtcultuurprogramma van Art-fact om de wijken Goirke-West en Hasselt

Over Jessica den Hartog

Ik transformeer plastic afval naar kunstobjecten met als doel de kijker te informeren en inspireren over de waarde van afval. Afval is mijn materialenbron, ik recycle het plastic op kleine schaal per soort kunststof en kleur, hierdoor kan ik vrije keuzes maken als ontwerpster.

Remade Textiles, jessica den hartog

Remade Textiles, jessica den hartog

Vorige Volgende