Zoeken

Sluit zoeken
Rethinking Plastic

Food for packaging

Bachelor-afstudeerder Lio Huntjens (Industrial Design TU/e) onderzocht de mogelijkheden voor een duurzame verpakking. Zij gebruikte daarvoor bioplastics op basis van agar – een stof gemaakt van algen – en afval van voedsel. In combinatie met moderne technologie zoals 3D- en sublimatie-printen.

Wat is er mogelijk?

Het project ‘Food for Packaging’ onderzocht de mogelijkheden van bioplastics op basis van agar in combinatie met voedselafval voor duurzamer verpakkingsontwerp. Het verpakkingsontwerp en de samples creëren nieuwe mogelijkheden voor het communiceren van ‘brand identity’ door toepassing van innovatieve technologieën zoals 3D printen en sublimatie printen. Het doel van het project is om kennis op te doen over het proces van het maken van verpakkingsontwerp door middel van biomaterialen. Daarnaast wilt het project oproep doen om meer lokaal en duurzamer verpakkingsontwerpen te produceren en een betere afvalverwerking in te voeren voor (nieuwe) biomaterialen.

Over Lio Huntjens

Lio Huntjens is een Industrial Design master student aan de Technische Universiteit Eindhoven. Hier focust ze zich op de onderwerpen biomaterialen, 3d printen, vormgeving en circulair product ontwerp.

Vorige Volgende