Zoeken

Sluit zoeken
Rethinking Plastic

Drag And Drop

Ascending Waves Flowerpot

Drag And Drop combineert computationeel ontwerp met digitale fabricage met empathie voor de omgeving. Onze objecten zijn 3D-geprint uit biologisch afbreekbare en gerecyclede materialen. We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe esthetische locaties die mogelijk zijn met

Ascending Waves Bloemenpoot

Ascending Waves Flowerpot is 3D-geprint uit biologisch afbreekbare PLA-pellets. Het project is een verkenning van gerimpelde esthetiek. Door gebruik te maken van 3D-printen als productietechnologie, heeft de resolutie van het uiteindelijke object zijn limieten op de verticale as, bepaald door de dikte van de lagen. De ontwerper zoekt naar manieren om de verticale beperkingen te compenseren door meer complexiteit toe te voegen aan het XY-vlak. De gelaagde kleurgradiƫnten, bereikt door pigmenten in de plastic pellets op te nemen, gecombineerd met de complexiteit van het XY-vlak, verminderen het lineaire verticale ritme van de conventionele gelaagde 3D-geprinte structuur.

Tridimensional Waves Vaas

Tridimensional Waves Vaas is 3D-geprint uit biologisch afbreekbare PLA-pellets. Het project daagt standaard 3D-printconventies uit door de lagen in een golvende, niet-vlakke geometrie te rangschikken, die in hoogte varieert. Deze techniek is niet haalbaar met out-of-shelf 3D-printsoftware. Het wordt beheerd via geavanceerde machine-instructies. De golvende laag wordt benadrukt door het kleurverloop dat overgaat van onbewerkt, natuurlijk transparant PLA naar gepolijst gekleurd PLA door het aantal pigmenten in de plastic pellets subtiel te vergroten.
De reden voor het ontwikkelen van dit project is om mogelijke alternatieve technieken voor conventioneel 3D-printen te demonstreren, waarbij de nadruk wordt gelegd op de nieuwe esthetiek van 3D-geprinte objecten die de ruwe gelaagde look niet schuwen en in plaats daarvan gebruiken als een ontwerpfunctie, terwijl ze ook een materieel medium bieden dat duurzaam is door zijn biologische afbreekbaarheid.

Oxidized Bronze Bloemenpoot

Geoxideerde bronzen bloempot is 3D-geprint uit biologisch afbreekbaar PLA-filament gemengd met tot 80% bronsstof. De complexiteit van de vorm is ontworpen met het materiaal in gedachten. Het proces omvat het printen van het object en het vervolgens oxideren van de bronzen deeltjes met een natuurlijke oplossing van azijn en zout. De verticale golvende kanalen zijn zo ontworpen dat tijdens het oxidatieproces de zout- en azijnoplossing bij het aanbrengen de neiging heeft naar beneden te stromen, zodat er geen grote zoutafzettingen op het object ontstaan. Het eindresultaat is een 3D-geprint object gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal, met een natuurlijk bronsoxide, dat de esthetiek van normaal plastic uitdaagt.

Over DRAG AND DROP

Technologiebedrijf gespecialiseerd in ontwerp en fabricage, wilde de esthetiek en prestaties van alledaagse voorwerpen herdefiniƫren door additieve fabricage op een duurzame manier toe te passen.

Ascending Waves Flowerpot

Tridimensional Waves Vase

Oxidized Bronze Flowerpot

Woven Wood Flowerpot

Vorige Volgende