Zoeken

Sluit zoeken
I Hear What You're Seeing

(Archief) Hacker met Textiel

Lola van Praag combineert het handmatige met het mechanische.

Dit project was onderdeel van DDW 2021
Crevice — © Naomi Jamie

Lola van Praag (1992) is textiel ontwikkelaar, kunstenaar en modeontwerper. Ze laat zich inspireren door verschillende handwerktechnieken en werkt met applicaties, borduren, digitaal printen, zeefdruk en industriële breitechnieken om complexe textielstukken te creëren.

Lola van Praag x Textiellab Tilburg

Lola is erg benieuwd naar verschillende ambachtelijke technieken en hoe deze op een eigentijdse manier kunnen worden toegepast. Een voorbeeld is haar laatste samenwerking met het Textielmuseum waar ze experimenteerde met het gebruik van meerdere garensoorten binnen de productie van één stuk.

Door Covid werd reizen moeilijk en om de stad te ontvluchten ging ik veel op bezoek bij mijn ouders, die in de bollenstreek wonen. Toen het tulpenseizoen aanbrak en de belofte van de vaccins langzaam werkelijkheid werd, raakte ik geïnspireerd. Mijn hervonden liefde voor de bollenstreek vertaalde ik samen met de experts van het TextielLab Tilburg in een serie textiel.

Lola gebruikte haar tijd bij het TextielLab om te experimenteren en te kijken wat de grenzen zijn van deze industriële machines. En als er een probleem is, om oplossingen te vinden door de systemen soms met de hand te hacken. Door haar onconventionele werkwijze waarin het handmatige en mechanische elkaar ontmoeten, worden verrassende resultaten bereikt.

Het rondbreien is Lola's favoriete technieken, maar omdat ze nieuwsgierig is, kunnen we verwachten dat ze binnenkort ook andere industriële machines in handen zal krijgen

Andere deelnemers

I Hear What You're Seeing

Vorige Volgende

Andere deelnemers

I Hear What You're Seeing