Zoeken

Sluit zoeken
Cabinet of Collaborations - @Fuutlaan Hall

(Archief) Rick Tegelaar x Wired Collectiv

Gradient Mesh Panels, Ontdek de schoonheid van het vakmanschap van draadweven.

Dit project was onderdeel van DDW 2021
Gradient Mesh Panels ā€” Ā© Atelier Rick Tegelaar

Door het productieproces van Wire Weaving Dinxperloo te herinterpreteren, onthult Rick Tegelaar de schoonheid van Wire Weaving vakmanschap. Tijdens hun nauwe samenwerking ontwikkelden ze een manier om materiaalgradiƫnten te weven die de verfijnde eigenschappen van draadgaas tot uiting brengen.

Gloed

Afwisselende draden van contrasterende materialen voegen een subtiele gloed toe aan het materiaal dat verandert vanuit wisselende perspectieven. Uiteindelijk creƫert dit materiƫle effect een steeds veranderend object. Het draadgaas krijgt zijn kracht door een geplooide structuur die het spel met licht en de omgeving versterkt. Zo ontstaat een collectie semi-transparante schermen ondersteund door slanke stalen frames.

Panelen

Het project toont het ongelooflijke vakmanschap van Wire Weaving Dinxperloo evenals de ingenieuze manier van werken van Rick en zijn atelier. Het is een echt bewijs van de kracht van samenwerking, aangezien het uiteindelijke resultaat niet zou worden bereikt door traditionele manieren van samenwerken. Als onderdeel van de Wired Collectiv-collectie zijn de schermen verkrijgbaar in verschillende vormen en maten.

Weaving Process ā€” Ā© Atelier Rick Tegelaar

Andere deelnemers

Cabinet of Collaborations - @Fuutlaan Hall

Vorige Volgende

Andere deelnemers

Cabinet of Collaborations - @Fuutlaan Hall