Zoeken

Sluit zoeken
Cabinet of Collaborations - @Fuutlaan Hall

Rick Tegelaar x Wired Collectiv

Gradient Mesh Panels, Ontdek de schoonheid van het vakmanschap van draadweven.

Gradient Mesh Panels — © Atelier Rick Tegelaar

Door het productieproces van Wire Weaving Dinxperloo te herinterpreteren, onthult Rick Tegelaar de schoonheid van Wire Weaving vakmanschap. Tijdens hun nauwe samenwerking ontwikkelden ze een manier om materiaalgradiënten te weven die de verfijnde eigenschappen van draadgaas tot uiting brengen.

Gloed

Afwisselende draden van contrasterende materialen voegen een subtiele gloed toe aan het materiaal dat verandert vanuit wisselende perspectieven. Uiteindelijk creëert dit materiële effect een steeds veranderend object. Het draadgaas krijgt zijn kracht door een geplooide structuur die het spel met licht en de omgeving versterkt. Zo ontstaat een collectie semi-transparante schermen ondersteund door slanke stalen frames.

Panelen

Het project toont het ongelooflijke vakmanschap van Wire Weaving Dinxperloo evenals de ingenieuze manier van werken van Rick en zijn atelier. Het is een echt bewijs van de kracht van samenwerking, aangezien het uiteindelijke resultaat niet zou worden bereikt door traditionele manieren van samenwerken. Als onderdeel van de Wired Collectiv-collectie zijn de schermen verkrijgbaar in verschillende vormen en maten.

Over Rick Tegelaar

Rick Tegelaar ontdekt nieuwe functionele en esthetische kwaliteiten binnen bestaande materialen en technieken. Door middel van een pragmatische manier van werken herinterpreteerd Rick ambachtelijke en industriële processen om tot innovatieve oplossingen en mogelijkheden te komen.
Weaving Process — © Atelier Rick Tegelaar
Partners