Zoeken

Sluit zoeken
Cabinet of Collaborations - @Fuutlaan Hall

'Elements' Kranen/Gille x Monasch by Best Wool

Een collectie machinaal getufte tapijten ontworpen met en voor Monasch by Best Wool.

'Night on Earth' carpet, finished product — © Monasch by Best Wool

Kranen/Gille en Monasch by Best Wool presenteren een nieuwe serie wollen vloerkleden geïnspireerd op de vier elementen uit de klassieke Griekse filosofie. Daarmee is deze collectie een hedendaagse impressie van aarde, water, vuur en lucht.

Dutch Design by Kranen/Gille en Frank Conrad

Voor de ontwikkeling van Elements is Monasch by Best Wool een samenwerking aangegaan met Dutch designers Jos Kranen en Johannes Gille. Dit succesvolle ontwerpersduo uit Den Bosch tekent samen met de ontwikkelingsafdeling van Monasch onder leiding van Frank Conrad voor de signatuur van deze nieuwe collectie. Een signatuur op basis van vakmanschap dat heeft geresulteerd in innovatief en eigentijds design.

Perfecte imperfectie

Het bijzondere van de Elements collectie is, naast de samenwerking met Kranen/Gille, de wijze waarop de perfectie van de natuur in wol is gevat. De vier elementen zijn als ware het door het oog van een schilder vertaald in ontwerpen die geschikt zijn voor het tuften van vloerkleden. Deze techniek gaat uit van relatief lineaire patronen met een bepaalde regelmaat. Toch hebben de vloerkleden een heel dynamische, soms wat grillige en imperfecte, maar daardoor heel natuurlijke en krachtige uitstraling. Het is zoals een impressionist met streken, stippen en lijnen aarde, water, vuur of lucht op canvas visualiseert. Een stijlvolle serie die "aarde" vormt tot “Night on Earth”, "water" vertaalt als "Poolside Gossip, "vuur" smeedt tot “Stretched Heat” en "lucht” transformeert in “Air on Strings”.

Over Kranen/Gille

Kranen/Gille is altijd het volgende design icoon. Ons doel is producten te ontwerpen die actueel zijn en actueel blijven. Producten die de tand des tijds doorstaan en in de toekomst nog net zo prikkelend zijn als in het heden. Producten die aan de trend voorbijgaan en hun eigen verhaal vertellen.
'Nigh on Earth' first machine test — © Kranen/Gille
Partners