Zoeken

Sluit zoeken
Cabinet of Collaborations - @Fuutlaan Hall

Ra

lichtgevend solar design dat zichzelf oplaadt

Ra — © Pim Top

Ra is Marjan van Aubel Studio's nieuwste solar design. Geïnspireerd door de Egyptische zonnegod Ra, die werd gezien als de schepper van de zon, wordt het werk aangedreven door zonlicht. Ra maakt van zonne-energie een vorm van design.

Ra gebruikt de nieuwste technologie om zonne-energie om te zetten in schoonheid en poëzie.

Net zoals glas-in-loodramen in kerken dat vroeger verhalen uit het verleden vertelden, vertelt deze serie het verhaal van onze toekomst. Het zal een post-fossiele toekomst zijn waarin we ons wenden tot de kracht van de zon - onze oneindige energiebron die al het leven op aarde aandrijft. Het is een verhaal van hoop, waarbij we naar de lucht kijken in plaats van in de grond graven.

Ra maakt gebruik van organische photovoltaics, een derde generatie zonnetechnologie die wordt geprint op dunne folies die circulair worden geproduceerd. De energie die door Ra wordt opgevangen, wordt opgeslagen in een geïntegreerde batterij die een elektroluminescerend papier van stroom voorziet, waardoor het werk minder dan 1 mm dun is. Je kunt Ra voor je raam hangen waar het past bij je natuurlijke omgeving, aangezien de kleuren gedurende de dag veranderen, afhankelijk van de stand van de zon. De heldere grafische patronen creëren een moiré-effect dat levendig gekleurde schaduwen in de ruimte werpt. 'S avonds toont een gloeiende ring trots zijn gevangen energie in de vorm van licht.

Play video

Over Marjan van Aubel Studio

Marjan van Aubel Studio is een bekroonde innovatieve solar designer die zonne-energie in het dagelijks leven brengt. Ontwerpen voor een positieve toekomst door het combineren van duurzaamheid, design en technologie.

Ra — © Pim Top

Ra — © Pim Top

Ra — © Pim Top

Ra

Partners